Rijeka se zaista može pohvaliti svojim glazbenicima. Nije da se hvalim, ali zaista mi je srce puno.

Svi odreda sjajni, uvijek neponovljivi na sceni, živi, žestoki, bučni, drugačiji!

Iznikli iz sredine koja ih podržava, razumije i voli. Oni su dio našeg grada, naše rock-kulture, našeg mentaliteta i uvijek će biti dio našeg života i našeg srca.

Blagdan Band objedinio je članove nekoliko riječkih bendova, a svi su oni stasali u godinama novog vala. Danas su to glazbenici s dugačkim glazbenim stažem, okorjeli na sceni, oni koji suvereno vladaju glasom, žicama na gitari, udaraju baš kako treba po bubnjevima i uživaju u svirci zajedno sa svojom publikom. 

Band čine Zoran Prodanović Prlja iz Leta 3, Vlado Simcich Vava, Sandro Bastiančić iz En Facea, Alen Tibljaš i Miro Vidović. Sviraju zajedno od 1992., neformalno, za sebe, iz gušta, kako sami kažu.

''Nisu se libili niti osmišljavanja programa, pa su za Uskrs 1992. složili program, tek toliko da Palach radi i nedjeljom, malo za promjenu. Brže-bolje trebalo je okupiti klupski, danas bi ga se nazvalo rezident, bend čiji će zadatak biti samo zabaviti ljude... Kad je trebalo najaviti koncert, ime se moralo riješiti u najkraće moguće vrijeme. Kako je u pitanju bio blagdan, prvi je prijedlog prošao. Blagdan Band!" (Iz članka Danijele Bauk u Novom listu; objavljeno 25. veljače 2014. u 10:34.)

No, publika ih voli, pa kako i ne bi, to su dečki iza kojih se sve praši na bini!

Izvode hitove svojih uzora (Clash, Sex Pistols, Ramones, Iggy Pop...) na sebi svojstven način. 

Blagdan Band ne svira samo za blagdane, ali kad svira, to je blagdan za uši i oči!

Albumi:

''Palach's Not Dead'', album snimljen uživo u Palachu u Rijeci, izdano u Puli, Dilema, 1996.

 ''Živio album!'', album snimljen uživo u klubu Hard Place u Zagrebu, Dallas Records, 2014.