Vjerojatno u današnje vrijeme najpoznatija pjesma o Božiću Jingle Bells odnosno popularni Zvončići u originalnoj su verziji zapravo napisani da bi se izvodili za američki Dan zahvalnosti. Usto, to je i prva pjesma koja se izvodila i čula iz svemira. Naime, astronauti Tom Stafford i Wally Schirra otpjevali su pjesmu kao božićnu šalu u prosincu 1965. nakon što su, kako slijedi, obavijestili NASA-u: "Imamo objekt, izgleda kao satelit koji ide sa sjevera na jug, vjerojatno u polarnoj orbiti... Vidim upravljački modul i 8 manjih modula ispred. Pilot upravljačkog modula nosi crveno odijelo..."

Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! zapravo je ljetna božićna pjesma. Naime, autori Sammy Cahn i Jule Styne napisali su pjesmu na jedan od najtoplijih dana ljeta 1945. godine. Usto, uopće ne spominje Božić ili blagdane.

1818. za Badnjak u malom austrijskom gradiću Oberndorfu trebala se održati svečana misa, no, dogodio se problem, crkvene orgulje bile su neispravne i trebalo je smisliti plan B. Josef Mohr pristupio je svom prijatelju i skladatelju Franzu Gruberu koji je tada predstavio pjesmu koju je napisao dvije godine prije toga pod nazivom Stille Nacht. Mohr je svirao gitaru, njih dvojica su pjevali, a lokalni vjernici dobili su svečano ozračje koje su priželjkivali za Badnju noć.

Usto, tijekom božićnog primirja Drugog svjetskog rata 1914. godine, njemačke, engleske i francuske trupe zajedno su pjevale pjesmu Silent Night zato što je to bila jedina pjesma kojoj su svi znali riječi.

Šaljiva američka božićna pjesma Grandma Got Run Over by a Reindeer ima svoj nastavak, i to nastavak naziva Grandpa's Gonna Sue the Pants Off of Santa...

Verzija pjesme White Christmas Binga Crosbyja najtiražniji je single album svih vremena.

 We wish you a merry Christmas jedna je od najstarijih ne-crkvenih božićnih pjesama: datira naime čak u 16. st.

 All I want for Christmas is you Mariah Carey pjesma je koja je 2006. godine postala prvom pjesmom koja je dobila zlatni certifikat RIAA-e za više od 500 000 prodanih zvonjava za mobilne telefone. Naime, u jednom je trenutku ta pjesma bila najpopularniji ringtone na svijetu. Popularnost te pjesme ne čudi s obzirom na podatak da je njezin autor Walter Afanasieff, isti koji je napisao i megahit Celine Dion My heart will go on.

Last but not least: Glazbeni video neizostavljivog božićnog hita Georgea Michaela Last Christmas posljednji je dokumentirani dokaz Georgea Michaela bez brade..., ali i najprodavaniji singl u Velikoj Britaniji koji nije došao do prvog mjesta na ljestvici slušanosti, a sve to zbog humanitarne, isto tako božićne, pjesme Do they know it's Christmas, u kojoj je i sam sudjelovao.