Sviralo se po garažama (kao i danas), po mjesnim odborima (ako se dobio toliko željeni termin, odnosno dobra volja tamo nekih...), na otvorenom i naravno u Palachu.

Osamdesetih godina prošlog stoljeća pojavile su se brojne grupe. Uglavnom su to bili mladići i djevojke koji su se okušavali u sviranju i pjevanju (ma naravno, kao i danas, povijest se ponavlja, a ovakva je povijest uvijek dobrodošla u svijetu glazbe).

U takvom okruženju pojavili su se dečki, tada srednjoškolci, koji su svoj bend nazvali FIT.

Davor Lukas (glas), Zorko Opačić (gitara), Miro Tešević (bas-gitara), Renato Debeuc (bubnjevi) i Aleks Merle (klavijature). Bili su zgodni dečki iz susjedstva koji su svoj "prvi album snimili u sarajevskom studiju 1, no, greškom im je izbrisan sav materijal... Nanovo je snimljen materijal u beogradskom studiju A' n 'G.“(iz „Male enciklopedije hrvatske pop i rock glazbe“, Rijeka: Nema problema, nakladnička djelatnost, 1994., str. 93.), ali i ovoga je puta bio upropašten.

No, album pod naslovom „Uz rijeku“ konačno je objavio PGP RTB 1988., kao i album „Daj mi ruku“ iz 1989.

Fitovci su se raspali, ali nakon sedamnaest godina dečki su se okupili u Stereo dvorani u Rijeci.

U njihovom gradu dočekala ih je vesela i srdačna publika, prisjećajući se davnih dana, pjevala s njima, uživala u izvedbi, da bi se cijeli taj događaj pretopio u album „Live: uz Rijeku“, u izdanju

Dallas recordsa 2008.

Obećali su još koncerata, držimo ih za riječ i čekamo...!