Knjiga kao stvorena za čitanje u poluvremenu. Malo masaže listova, gutljaj vode i trk kroz dinamičnu priču o jednoj napetoj večeri Svjetskog prvenstva. Nema tu suvišnih opisa prirode, analize osjećaja glavnih i sporednih likova, promišljanja o smislu života uopće... Ili možda ipak, malo ovog zadnjeg?

Jer dok se Bijeli i Plavi bore na život i smrt za titulu svjetskog prvaka, na krovu jedne kuće vodi se bitka na život i smrt, ali skroz-naskroz, onako, za zbilja. Dok dečki u dnevnom boravku čupaju kose zbog golova, jednoj ženi, jednom dječaku i jednom mačku na vrhu krova kosa i dlaka stoje u zrak – od užasa!

Zašto naš glavni junak dugo očekivanu utakmicu provodi u tako čudnom društvu na tako čudan način dok njegovi prijatelji i cijeli grad vrište od sreće uz televizor, nećemo vam otkriti. Jer ova se knjižica čita brzo i u dahu. Uostalom, ona ne gubi vrijeme na prvo poluvrijeme, jer ono je ionako uvertira u drugo – ova knjiga započinje drugim poluvremenom i dok triput vrisneš već je kraj Večeri velike utakmice.

Slova su dovoljno velika i priča dovoljno jednostavna za prave vježbače čitanja – idealna za dječake koji ponosno nose svojih osam ili devet godina, ali i za djevojčice koje znaju kako se navija muški.

Na terenu, nakon uobičajenog grljenja, igra ponovno započe. Bijeli se bezglavo baciše u bitku. Bili su na svakoj lopti, trudili su se svim silama. Ostalo im je još samo pola sata da izjednače i izbore produžetke. Lopta je letjela u svim smjerovima. To više nije bila kožnata kugla, nego bomba.