Ovo je samo jedan od brojnih citata iz inspirirajuće životne priče riječkog pisca Jana Bolića. Iako od malena boluje od spinalne mišićne atrofije tipa 2, Janov životni san – biti pisac se ostvario. 

Živimo u svijetu u kojem se navikavamo na brojne neželjene i nepredvidive situacije, mnogi razmišljaju o negativnostima koje se događaju njima ili oko njih te pritom zaboravljaju biti zahvalni na onom što imaju. Jan nam poručuje da bez obzira kako nam se u ovom trenutku čini naš život, dobili smo ga kao dar i na nama je da ga iskoristimo najbolje što umijemo. Podsjeća nas na važnost zahvalnosti u našim životima i poručuje „zahvalnošću ćeš shvatiti koliko imaš. Nije to nikakva mudrost, ali mislim da je put ka sretnom životu.” (Iz knjige Život koji želiš živjeti, J. Bolić, 93. str.)  

Upravo su zahvalnost i sreća samo neki od osjećaja koje Jan prenosi čitateljima, dijeleći s njima svoju životnu priču, ali i svakodnevne situacije u kojima se čitatelji mogu prepoznati. Čitajući knjigu, možda će neki, poput nas, imati osjećaj kao da su na kavi s Janom i uz ugodan razgovor ispijaju njegov najdraži napitak. Jan s takvom lakoćom prenosi svoju životnu energiju koja motivira na buđenje svijesti o daru koji nam je svima dan - životu!

Knjiga je prepuna korisnih smjernica, savjeta i spoznaja koji potiču čitatelja da radi na sebi te da osvijesti kako je samo „jedan život u kojem možeš stvarati divne trenutke kojih ćeš se zauvijek sjećati. (...) Samo je jedan život i on se događa sad. ” (Iz knjige Život koji želiš živjeti, J. Bolić, 34. i 35. str.)

 

Knjigu "Život koji želiš živjeti" potražite na našim policama.