...i obratima kakve samo život može donijeti.

Priče su toliko vjerodostojne i pune reminiscencija na proživljenu stvarnost koju svi mi svakodnevno dijelimo da ostaje otvoreno pitanje koliko ima fikcije u njima, a koliko su one iščupane iz života samog. Ima u njima mnogo neispunjenih snova, mnogo potresnih intimnih obiteljskih priča i životnih frustracija, koje svaki lik rješava na jedinstven način.

Ljepota ovih priča jest u očima iskrenog, plemenitog pripovjedača i umijeću pripovijedanja. Umijeće pripovijedanja dar je koji prepoznajemo kad te priča uvuče u sebe. Jurica Pavičić pronalazi inspiraciju i bilježi nešto što ne bismo stigli primijetiti u svakodnevnoj strci, a zapravo ima poseban značaj. Uspijeva to pronalazeći motive oko kojih se odvijaju čitavi životi i koji se razvijaju pred čitateljem kao na filmu. Zašto poveznica s filmom? Zato što je Jurica Pavičić u katalogu označen kao filmski kritičar (da bi se razlikovao od imenjaka koji je ekonomist). On zna da je dobar sadržaj temelj kako za dobru prozu tako i za dobar film. Njegovo je umijeće primijetiti i zabilježiti dobru priču.

Zato on nije samo filmski kritičar, on je i književnik (svakako bi trebalo dodati tu odrednicu u katalogu!) s lijepom zbirkom objavljene kvalitetne i čitke proze koja slika našu stvarnost s kritičkim odmakom i poziva nas na promišljanje: Crvenkapica: triler, Kuća njene majke, Minuta 88, Nedjeljni prijatelj: triler, Patrola na cesti, Ovce od gipsa.  

Pronađite Brod u dvorištu na našim policama.