Opor i/ili lijep okus, vrlo stvaran, s glavnim likovima koji žive usamljeni i izgubljeni u gradskom središtu, u stalnoj potrazi za ljubavlju, koji se prepuštaju ljubavi i u njoj griješe. Ljubav, to je ta igra na vjetrometini života koju žele igrati svi, bez obzira kojim smjerom krenula.

Zaista, ne postoji osoba koja u ljubavi nije pogriješila, upravo kao u stihovima talijanske kancone – non c'e nessuno che non ha sbagliato in amore.

Kratke priče iz ove zbirke zasebne su, pojedinačne ljubavne priče povezane u čvrstu cjelinu kojoj se nema što dodati ni oduzeti. Isti se motivi ponavljaju i provlače kroz različite priče i povezuju ih u zanimljiv spektar različitosti (crni trag tračnica na nogavicama, cuga kod "Željezničara", ljubav među ženama, kraj ljubavi na različite načine...). Uvijek su pisane u prvom licu i to ih čini istinskim i proživljenim jednako kao i autentičnost ambijenta i sjajno opisane atmosfere suvremenog urbanog života mladih ljudi. Zbirka po tematici pripada krugu "stvarnosne književnosti" te asocira na majstorske primjere: Kunderine Smiješne ljubavi i O čemu govorimo kada govorimo o ljubavi Raymonda Carvera. Priče su suvremene, dinamične, pitke, jezično nekonvencionalne (npr. vece umjesto WC).

Naslov zbirke savršeno odgovora dojmu koji priče ostavljaju. Na ljubavnoj klackalici ravnoteža nije uspostavljena, uvijek je nekome više, a nekome manje stalo.

Zbirka pripovjedaka čita se u jednom dahu. Toplo preporučujem.