Za ekološki osviještene roditelje ili odgajatelje preporučujemo stručnu knjigu za djecu "Mali koraci. Jednostavne zamisli koje mijenjaju planet Zemlju" Glenna Murphyja. Možete svoj primjerak posuditi u Dječjem odjelu Stribor ili nekom od ogranaka Gradske knjižnice Rijeka.

Ova malena i bogato ilustrirana stručna knjiga, primjerena je radu s djecom i za djecu starije školske dobi. Sadrži savjete i zamisli o očuvanju okoliša. Podijeljena je u poglavlja vezana za pametno postupanje s energijom, vodom i otpadom, ekološki uzgoj voća i povrća, spašavanje drveća, čuvanje divljine.

Djeca će također saznati kako putovati i kupovati na ekološki način i kako smanjiti svoj ugljični otisak. Knjiga je praćena posterom "Ekološki dom" s eko-testom "Koliko si zelen/zelena?" i 6 eko-razglednica, a sadrži pojmovnik, kazalo, i korisne internet adrese. Razglednice su baš fora, primjerice, jedna je naslovljena "Hodajmo! Koristi vlastite noge...ne fosilna goriva", na žutoj podlozi su crni otisci stopala - mali, veliki, neobični, veseli... Eko-test je jednostavan i poučan s divnom ilustracijom ježa koji je na bodlje stavio zelene viklere te nam poručuje:

Ako ja mogu pokušati pozelenjeti, možeš i ti!