...u kojima će se izmjenjivati dobre želje, sreća i ljubav, za ljubitelje dobrog štiva ostajat će malo vremena. Eto, zbog onih koji bez knjige ni tada ne mogu, izdvajam naslov „Najljepše božićne priče“. Antologija sadrži dvanaest priča, dvanaest majstora pripovijedanja, od I. B. Mažuranić, H. C. Andersena , F. M. Dostojevskog, B. Brechta...do M. Jergovića.

Mnogima su te priče već znane, ali u nadolazećim danima nije naodmet pročitati ih još jednom i prisjetiti se trenutaka kad su nam ih čitali naše bake i djedovi, majke i očevi, starije sestre i braća, kad su nam izmamile lagani drhtaj tijela, poneku suzu, malo sjete i želju da budemo bolji sutra.

„...Mudrost se ne nasljeđuje, moramo je otkriti sami na putu koji nitko ne može prijeći umjesto nas, niti nas njega poštedjeti...“ (M. Proust)

Stoga, ponovite ih još jednom!

A možda vam zatrebaju lijepe i mudre izreke kojima ćete začiniti i upotpuniti svoju blagdansku čestitku. Potražite ih u vašoj knjižnici pod naslovom Izvori mudrosti, Biseri mudrosti, Mudrosti antike, Mala knjiga aforizama, Knjiga zlatnih citata (u izboru J. M. Templetona), ili pak u lijepo uređenoj knjizi Mudre izreke za svaki dan.

„Kad dođe veselje otvorimo mu sva vrata i prozore, jer nikad ne dolazi u krivom trenutku." (A. Schopenhauer )

Naravno, ako želite biti osobiti, uvijek možete posegnuti za knjigom poezije i iz neke od ponuđenih pjesama odabrati vama drag stih.

Vjerujem da ćete svojim izborom nekom vama bliskom uljepšati predstojeće blagdane.

Najljepše božićne priče na našim policama: http://bit.ly/1c6XNLo