Autorica Gayla Trail u knjizi "Uzgajajte svoju superhranu: ogranski uzgoj hrane na malim gredicama, balkonima, terasama, prozorskim , na neposredan i vizualan način opisuje sve izazove uzgoja u najmanjim mogućim prostorima i sve raspoložive načine i metode za uzgoj u stanu pojašnjavajući kako se svi mogu brinuti za svoju gredicu u kuhinji, na balkonu ili prozorskoj dasci.

Za uzgoj u zatvorenom autorica preporučuje biljke poput začinskih trava, salate, čili papričica i jestivih cvjetova te daje smjernice za njegu i zaštitu od štetnika i njihovo održavanje. Napominje kako je, uz vlažnost i svjetlo, vrlo bitno i uparivanje srodnih biljaka te prilagođavanje njege godišnjem dobu. Doznajemo da za svako tlo, pa i ono najiscrpljenije ili pak prevlažno postoji biljka koja u njemu rado raste. Isto tako uči nas osnovama kompostiranja, malčiranja, različitih vrsta bioloških gnojiva i sredstava protiv bolesti, ali i kako izraditi gredicu ili pak održavati vrt isključivo u posudama.

Ukratko, svima onima koji tek započinju sa svojim urbanim vrtom, ova će knjiga predstavljati vrelo jasnih i neposrednih informacija u šumu mnoštva priručnika slične tematike. Svi potrebni savjeti, od sijanja pa do presađivanja i razmnožavanja sadržani su u ovom odličnom priručniku koji između ostalog potiče recikliranje i prenamjenu različitih materijala, sirovina i posuda za klijanje i uzgoj umjesto kupovine novih. Ako niste sigurni od kuda biste krenuli, a želite uzgajati vlastitu organsku, zelenu hranu, započnite od ove knjige.