Njegove tamne tvari trilogija je autora Philipa Pullmana, profesora engleske književnosti, koji živi i radi u Oxfordu.

Za ovo djelo autor je nagrađen prestižnom nagradom Whitebread Award za knjigu godine (1998.).

Još se jednom potvrdilo da profesori '' ipak znaju'' što mladi vole čitati i da im ponude, osim svojih predavanja, i svoj roman (to je osim Pullmana, učinio, s velikim uspjehom, i Jostein Gaarder u knjizi Sofijin svijet).

Trilogija sadrži knjige Polarno svjetlo, Tanki bodež i Jantarni dalekozor.

Na gotovo tisuću stranica čitatelj prati djevojčicu Lyru na njenom dugom i iscrpljujućem putovanju. Njene avanture privući će ''malo odrasliju'', ali i već ''davno odraslu '' djecu i uvući ih u svijet fantazije, čudesnog, očaravajućeg, nadnaravnog i maštovitog, gdje će (baš kao i u stvarnom životu), zajedno tragati za istinom, jer ovaj roman govori upravo o tome - o istini, pa ma kakva ona bila.

Ovo je serijal o prijateljstvu, hrabrosti, zajedništvu i neposustajanju. To je, nadasve, roman koji nas podsjeća kako je teško biti ljudsko biće, sa strahovima, strepnjama, nadanjima, željama i traženjima sebe u svijetu prepunom iznenađenja.

"- Kad razgovaraš s ljudima, samo privlačiš pozornost na sebe – rekao je drhtavim glasom.- Trebala bi jednostavno biti tiha i mirna, pa te ne bi ni primjetili..."

No, kao i u svijetu između dvije korice, tako i u stvarnom životu svi tragamo i koračamo svatko po svom putu u potrazi za srećom, istinom ili…

Pronađite Njegove tamne tvari na našim policama