Prva je govorila Vesna o Ange - Vampiri u Versaillesu: Kletva krvi. Tema je knjige alternativna povijest, Francuska revolucija nije se dogodila i plemstvo postoji u 21. stoljeću. Žene šeću u krinolinama u podzemnoj željeznici, hara misteriozna bolest od koje umiru nasljednici francuskog kralja. Jednom riječju, roman koji govori kakvo bi bilo društvo da se revolucija nije dogodila. Knjiga je pomalo "zbunjeno" pisana, ali je za svaku preporuku.

Drugi je naslov Deseti krug, autorice Jodi Picoult, zanimljive koncepcije jer iza svakog poglavlja slijedi poglavlje stripa koji crta glavni lik. Priča je to o obitelji koja se raspada nakon silovanja kćeri. Obitelj se ne zna i ne može boriti s problemima. Knjiga autorice koja je na sebe već skrenula pozornost s prethodna 2 romana.

Vedrana nas je jutros upoznala s mladim crnogorskim autorom Andrejem Nikolaidisom. U knjizi Mimezis autor opisuje Crnu Goru kao jednu zaostalu zemlju koja je iz vremena Njegoša uskočila u 21. stoljeće. Opisuje odnose u obitelji i kakav je život u Crnoj Gori.

Sljedeći je autorov naslov Dolazak. To je odličan krimić čija se radnja događa u Ulcinju, gdje se dogodilo višestruko ubojstvo u jenoj kući.

Treći je naslov istog autora Odlaganje. Parezija, istinita priča ispripovijedana kao fikcija. Govori se o misterioznom nestanku kotorskog sveštenika, priča o ljudima i o tome što se moglo dogoditi.

Ljiljana je pročitala Accabadoru talijanske spisateljice Michele Murgie. S obzirom da se o toj knjizi već govorilo, samo je rekla da su i ova spisateljica i ovaj naslov još jedna potvrda da suvremeni talijanski pisci znaju izabrati teme i obraditi je na istančanoj psihološkoj razini. Rečenice teku kao stihovi pjesama, to su pjesme u prozi.

Drugi je naslov U kući drugih velškog autora Rhidiana Brooka. Tema je romana, kao što naslov kaže, u kući drugih. Britanci su nakon pobjede u 2. svjetskom ratu došli u Njemačku, u Hamburg, i uvode red u svojoj zoni. Britanski časnik useljava u njemačku kuću, ali ne izbacuje stanare iz nje, pokušava živjeti s njima. Njegov sin pomaže njemačkim dječacima kradući cigarete iz kuće, a vlasnikova kći povezuje se s mladim idealistom koji se pokušava oduprijeti Britancima.

Ovo je slika o Britancima koji se ponašaju upravo onako kako to rade svi pobjednici – superiorno i bahato.

I na kraju se Sara osvrnula na roman-krimić Selo prokletih Elisabeth Herrmann. Priča je to o mladoj njemačkoj policajki, Saneli, koja se nađe na mjestu zločina koji je počinjen u berlinskom zoološkom vrtu. Za zločin je osumnjičena uzgajateljica štakora i miševa koji služe kao hrana ostalim životinjama. Sanela smatra da ona nije kriva i provodi vlastitu istragu. Odličan i na trenutke zaista brutalan krimić o dugo čuvanoj tajni jednog njemačkog sela.