Još jedno jutro ponedjeljkom i okupila se ekipa u sastavu: Sandra, Vedrana, Vesna, Ana G., Sara i Ljiljana.

Sandra počinje prva i upoznaje nas najprije s Plamenom i cvijetom Kathleen E. Woodiwiss, autorice koja piše ljubavne knjige "s malo začina". Djevojka iz bogate obitelji ostaje bez roditelja, odlazi najprije na selo, a kasnije u London. Umjesto odlaska u elitnu školu, stric joj je namijenio život u bordelu. Igrom slučaja ubija strica, bježi i spašava ju neznanac s kojim odlazi u Ameriku. Priča je puna akcije, napisana jednostavno s mnogo detalja.

Sljedeći naslov o kojem je govorila jest Taština Jane Feather. Radi se o povijesno-ljubavnom romanu, gdje se glavna junakinja bavi krađama i tako upoznaje Nicka, drumskog razbojnika. On je ucjenjuje da mu pomogne u predstavi muža i žene kako bi ušli u visoko društvo i izveli njegov opaki plan... Knjiga se može preporučiti ženskoj populaciji koja "želi otplutati u druga vremena".

Ljiljana je za ovaj susret pročitala Ja sam glasnik australskog pisca Markusa Zusaka. Knjiga je posebna i po sadržaju i po stilu pisanja. Glavni lik počinje aktivnije živjeti kad u svom poštanskom sandučiću dobije igraću kartu s 3 zadatka. I tako sve 4 igraće boje i joker, sve su to jednostavni zadaci koji zahtijevaju njegov pun angažman. Vrlo duhovita i zabavna knjiga, namijenjena mlađoj populaciji, no rado će ju pročitati i starije generacije jer se radi o istinsko dobrom piscu.

Vesna je pričala o erotskom romanu Prekrasan igrač Christine Lauren, trećem dijelu serijala čije su knjige nepovezane sadržajno, ali s istim likovima. Zbog toga se knjige mogu odvojeno čitati. Posebnost je knjige u tome što se izmjenjuju poglavlja s muškog i ženskog gledišta.

Drugi naslov na koji se osvrnula jest Gospodarica smrti Ariane Franklin. To je povijesni krimić, radnja se događa u 12. stoljeću, kada patologinja dobiva zadatak da istraži ubojstva djece u Cambridgeu. Dobro istraženo, dobro ispričano i sa zanimljivim likovima – preporučljivo gotovo svima.

I treći je naslov Ne želim te ubiti Dana Wellsa. To je treća knjiga serijala Ja nisam serijski ubojica, gdje se upoznajemo s tinejdžerom, sociopatom, opsjednutim smrću. Radi u mrtvačnici, a vrhunac je napetosti kad u njegov gradić stiže serijski ubojica koji je zapravo demon. Ovo je detektivski krimić i može se preporučiti svima koji vole taj žanr.

Sara se osvrnula na roman Prigovor savjesti Johna Boynea, čija se radnja događa u 1. svjetskom ratu i neposredno poslije njegova završetka. Dvojica vojnika intimno će se povezati, a radnja će dostići svoj vrhunac kad jedan od njih odbija ubiti neprijateljskog vojnika. Roman je to vrlo iskusnoga pisca dobroga stila.

Vedrana je, s obzirom da je ovo vrijeme radova u vrtu, napravila popis knjiga povezanih s tim.

Prva kategorija knjiga one su koje se općenito bavi tematikom vrta:

- Tajne najljepšeg vrta

- Vrt i okućnica

- 1000 neprocjenjivih vrtlarskih savjeta.

U kategoriju knjiga za one koji ne znaju ili nemaju vremena:

- Vrtlarstvo za neznalice

- Lazy vrtlarstvo

- Vrt moj hobi

- 1001 savjet kako postati bolji vrtlar

- Praktično vrtlarstvo.

Kategorija "bio":

- Biovrt: prirodne tehnike

- Moj biovrt

- Mala biblija biološkog vrta

- Vrt bez motike

- Zeleni kvadrat.

Kategorija orezivanja i oblikovanja:

- Kako orezati, oblikovati živice, voćke, penjačice, ruže

- Živice: najbolje vrste, sadnja, orezivanje

- Praktični vodič za orezivanje

- Orezivanje i oblikovanje: ilustrirani praktični priručnik

- Vrt i okućnica: od ograda do verandi.

Kategorija "stan":

- Cvijeće u stanu

- Sobno bilje

-  S.O.S. za sobno bilje

- Cvjetna raskoš: za ukrašavanje kuće, balkona, prozora i terase

- Kućne biljke.