S udaljenog svjetionika su nestala tri svjetioničara i tajna njihova nestanka do dana današnjeg nije rasvijetljena.

Autorica radnju ovog posve fikcionalnog romana premješta u Cornwell 1972. godine kada sa svjetionika Maiden Rock pod čudnim okolnostima bez traga nestaju tri svjetioničara.

Svjetionik je sagrađen na stijeni i u potpunosti okružen morem te je jedini način prilaska čamcem, u području čestih oluja i opasnih valova. Dvadeset godina kasnije, slavni pisac odlučuje o tom događaju napisati knjigu i u svrhu istraživanja želi razgovarati s njihovim suprugama i zaručnicom.

Dvije se radnje isprepliću ispričane glasovima muškaraca 1972. godine i žena 1992. i stvaraju iznimno atmosferičnu i napetu priču koja nam sloj po sloj otkriva tajne zakopane pod godinama tuge i zamršenih odnosa.

Otkrivamo da sretne obitelji možda i nisu bile baš toliko sretne, da stabilni, pouzdani muškarci možda i nisu bili toliko stabilni niti pouzdani i da ništa nije onako kako se čini.

Polagani razvoj radnje, mračna atmosfera u stilu gotičkih horora, složeni odnosi među likovima, postupni uvidi u psihološka stanja likova i njihove demone i prstohvat nadnaravnog - to su sve razlozi zašto je ovaj roman vrijedan čitanja.

Za puni doživljaj, najbolje uz vatricu dok vani pljušti kiša.

Roman Svjetioničari potražite na policama Gradske knjižnice Rijeka.