Jeste li ikada poželjeli ostaviti sve i otići u nepoznato? Bez plana i programa, bez žurbe i pritiska, jednostavno krenuti i ići kamo vas put nanese?

Tomislav Perko upravo je to učinio. Student ekonomije i bivši broker, nakon financijske krize zamijenio je poslovnu aktovku velikim ruksakom i krenuo na put. Autostopom i bez novaca. Lik je lud, pomislit ćete. No možda ipak ne toliko, zaključit ćete nakon što pročitate 1000 dana proljeća.

Riječ je o malo drugačijem putopisu (sam autor ga naziva puto-peace), o dnevniku putovanja s podignutim palcem, gdje je svaki dan novi dan za pustolovinu i upoznavanje zanimljivih ljudi. Njegova priča nije samo priča o mjestima koja je vidio i stvarima koje je tamo radio, već o prihvaćanju tuđih različitosti, suočavanju sa samim sobom i pobjeđivanju straha, zanemarivanju unutarnjeg glasa koji nam govori da ne valja riskirati, da je sigurnije ostati u poznatom.

Želju za putovanjem Tomislav je dobio slušajući priče couchsurfera iz cijeloga svijeta koje je ugostio u svom stanu u Zagrebu. Na njihov poticaj krenuo je i sam putovati i pokazao da za putovanje nije uvijek potrebno puno novaca, već samo hrabrost i pozitivan stav.

Pronađite knjigu na našim policama. 

Fotografije: Naslovnica knjige "1000 dana proljeća"