S dalekog sjevera, s Islanda, stiže novo lice za sve ljubitelje skandinavskih krimića.

Budući da se radi o serijalu, i ovdje je glavni lik Ari Thor. Još uvijek mu nije jasno zašto je prihvatio posao u ovom gradu, tako daleko od Reykjavika. Njegov privatni život je u rasulu, ali posao policajca ne ostavlja mu previše vremena da o tome razmišlja. Brutalno ubojstvo radnika na udaljenoj farmi njegov je novi izazov. Tko stoji iza ovoga ubojstva i kakvi se mračni likovi pojavljuju u tom miljeu, Ari mora otkriti.

Sve bi to bilo mnogo lakše i jednostavnije da se baš tada nije dogodila erupcija vulkana Eyjafjallajökull. Pepelom je posut cijeli Island (i pola Europe). To ne sprječava mladu novinarku da se dočepa ovog malog mjesta na prekrasnom fjordu. Željna je senzacionalističke priče koja će proslaviti novine za koje radi. Njezin život će se ispreplesti s Arijevim, ali i sa životima drugih, dragih i pozitivnih ljudi. U moru pepela, sivila i vulkanske prašine, čiji okus u grlu guši, izvire još jedan krimić.

Provjerite dostupnost knjige "Zamračenje" Ragnara Jonassona na našim policama u katalogu ovdje kao i druge knjige istog autora. 

*Brzokratka - u našem izmišljenom rječniku preporuka ne duža od 1 000 znakova za brzo čitanje u hodu.