Krenite na putovanje Indijom s autorom Jasenom Bokom te upoznajte tu predivnu zemlju siromašnih, ali nadasve veselih i srdačnih ljudi, zemlju kojom teče rijeka Ganges uz koju se radosno živi, ali i umire. Autor s puno emocija prepričava viđeno, povezujući sadašnji život Indijaca s njihovom poviješću, suosjećajući s nepravdama koje su ih snašle, oduševljavajući se njihovom solidarnošću i tradicijom.

Putovanje Gangesom od njenog izvora - Himalaje pa sve do ušća - Bengalskog zaljeva otkriti će vam mnogobrojne zanimljivosti o Indiji, njenim stanovnicima te samoj rijeci Ganges.

Ma Ganga kako rijeku zovu Indijci, ženskog je roda, ali nije bilo kakva žena : za njih je ona majka Indije i svih ljudi. Svako uranjanje u Majku Gangu donosi pročišćenje i jamči zdravlje, dug život i duhovno zadovoljstvo.

Čitajući putopis saznat ćete što je Kumbh Melu, kako Indijci doživljavaju „sveto“ kupanje u jednoj od najonečišćenijih rijeka svijeta, koju je dijetu prakticirao Buda, kako utječe ženska depilacija na vjeru, kako izgleda logor Geneva u Dhaki te brojne mitove, ali i zanimljive povijesne i stvarne činjenice. Uživajte u putovanju Indijom, zemljom koja nadahnjuje i kojoj se mnogi rado vraćaju!

Provjerite dostupnost knjige "Život i smrt uz svetu rijeku: Gangesom od Himalaje do Bengalskog zaljeva" na našim policama u katalogu ovdje

*Brzokratka - u našem izmišljenom rječniku preporuka ne duža od 1 000 znakova za brzo čitanje u hodu.