Sir David A. kroz svoje životno iskustvo i emisije koje je snimao priča o razvijanju života na planeti Zemlji, promjenama koje su se događale, ali i onom što nas prema njegovom mišljenju očekuje u godinama koje slijede. Od najranijeg djetinjstva ovaj se poznati BBC-ov redatelj i borac za očuvanje prirode zanima za promjene u biljnom i životinjskom svijetu te ljudskom utjecaju na planetu Zemlju.

Autor nam donosi zanimljive znanstvene, ali i životne informacije kojima ćemo upoznati svijet u kojem živimo, uvidjeti brojne globalne greške, ali i spoznati načine kako ih ispraviti, točnije dobit ćemo odgovor na pitanje „kako možemo potaknuti povratak divljine i vratiti Zemlji barem dio stabilnosti?“

Tekst je popraćen predivnim fotografijama koje nam prikazuju ljepotu i raznolikost našeg planeta, ali nažalost i štetu koju smo mu nanijeli neodgovornim ponašanjem.

Nakon što sam pročitala ovu knjigu, u glavi mi je još dugo odzvanjala njegova rečenica: „Mi ljudi jedini na Zemlji dovoljno smo moćni da stvorimo svjetove te ih potom razorimo.” I nažalost, zaista jesmo! Zadaća svih nas je da štitimo zajednički dom i da ga zdravijeg i ljepšeg ostavimo nadolazećim generacijama.

Provjerite dostupnost knjige "Život na našem planetu: moje svjedočanstvo i vizija budućnosti" na našim policama u katalogu ovdje.

*Brzokratka - u našem izmišljenom rječniku preporuka ne duža od 1 000 znakova za brzo čitanje. Knjige su malo dulje. :)