Stephen Hawking je zasigurno jedan od najznamenitijih znanstvenika našeg vremena, a takvim su ga zasluženo istaknuli i na naslovnici njegove posljednje knjige naslovljene „Kratki odgovori na velika pitanja”.

Cijeli svoj život posvetio je istraživanju svemira, a redovito je odgovarao na „velika i aktualna pitanja” brojnih političara, javnih osoba, poduzetnika i drugih znanstvenika. Svoje odgovore i tekstove, nastale na temelju dugogodišnjih istraživanja, odlučio je objaviti u knjizi.

Nakon njegove smrti, knjigu su dovršili i objavili njegovi suradnici, a na dvjestotinjak stranica na zanimljiv i jednostavan način Stephen odgovara na pitanja poput: Što je u crnoj rupi? Hoćemo li preživjeti na Zemlji? Kako bismo trebali oblikovati budućnost? Postoje li i druga inteligentna bića u svemiru? i sl. 

Knjiga započinje dirljivim predgovorom glumca Eddiea Redmayera koji je utjelovio lik S. Hawkinga u film Teorija svega, a završava pogovorom Lucy Hawking, Stephenove kćerke koja progovara o životu s cijenjenim znanstvenikom. 

Potražite knjigu na našim policama.