Joël Dicker švicarski je književnik rođen u lipnju 1985. u Genevi. Diplomirao je pravo, a piše na francuskom jeziku. Već kao dvadesetogodišnjak nagrađen je na natjecanju mladih autora za prvi roman Tigar,  a nagrađen je i 2012. godine za roman Posljednji dani naših očeva.

Ipak, svjetsku slavu i pažnju šire publike pribavio mu je treći roman Istina o slučaju Harry Quebert objavljen u izvorniku 2012. godine. Knjiga o Baltimoreu objavljena je u izvorniku 2015. godine.

Ponovno se susrećemo sa, sada etabliranim književnikom, Marcusom Goldmanom koji u novoj kući na Floridi nastoji započeti pisanje idućeg romana. Planove mu pomrsi pas Duke koji ga vraća u dane djetinjstva i mladosti, u dane za koje je sve do 24. studenog 2004. mislio da su gotovo savršeni.

Marcus se prisjeća djetinjstva, obožavanog strica Saula, strine Anite te bratića Hillala i Woodyja, Goldmanovih iz Baltimorea.

Jedino što je kvarilo njegovu sreću bila je činjenica da su njegovi roditelji manje uspješni i žive u Montclairu.

Ali..... da li je sve zaista bilo tako, da li su Goldmanovi iz Baltimorea zaista bili tako besprijekorni u odnosu na Goldmanove iz Montclaira?

Tajne i nesporazumi koji su doveli do Drame nezaustavljivo izlaze na svjetlo dana.

Knjigu o Baltimoreu i Istinu o slučaju Harry Quebert povezuje glavni lik Marcus Goldman, ali književnik Joël Dicker nije upao u kliše, ovo je isti ali drugačiji Marcus Goldman.

Nestrpljivo čekam idući roman Joëla Dickera.