Tko si ti? O. K., mi te već vrlo dobro znamo, ali dobrom dijelu javnosti, ili bar onome koji nije naišao na neki od tvojih npr. satova, ti si stranac... Koje ti je područje bavljenja, preferirani stilovi i tehnike, što čitaš i koja ti je omiljena kulinarska emisija i hrana? :)

Ja sam Ivo. :-) Slikar i vanjski likovni suradnik Gradske knjižnice Rijeka. Preferirani stilovi izmjenjuju se kao i tehnike kojima radim odnosno kombiniram nove sa starima. Trenutno čitam 1001 inovacija koje su promijenile svijet i Rock & pop kronologiju. Nemam omiljenu kulinarsku emisiju jer najomiljena hrana  ionako su mi - sendviči. :-)

Svako vizualno rješenje, a posebno kada je rađeno na ovako visoko vidljivoj razini, iza sebe sigurno ima neku priču i poruku. Što će nam to Bibliobus poručivati?

To je cijeli jedan niz asocijacija koje su našle svoje mjesto na karoseriji... Kamov kao lokalna avangarda svjetske razine, Ivana kao simbol vječnog djetinjstva i inspiracija imena za sam Stribor. Šarenilo boja koje prevladava svakako je pljuska sivom asfaltu i naseljima u kojima Bibliobus svakodnevno živi. Svakako mi je drago što smo na specifičan način sačuvali i tradiciju te sjećanje na prvi bibliobus u Jugoslaviji. Svi koji se budu vozili iza Bibliobusa gledat će i u njegovu prošlost i sadašnjost i budućnost.

Kojom tehnikom si zapravo radio? Koliko mi je poznato, ti nisi sam za računalom brojao pixele?

Svaki dio Bibliobusa posebno je slikan odnosno rađen u kombiniranoj tehnici akrila i kolaža na platnu ili dasci, a zatim pomno oblikovan u jedno šareno polje prilagođeno obliku Bibliobusa koji je računalno obradila Nina Raimann iz Studija Cipmann.  

Koliko dugo si uopće radio na osmišljavanju i izradi?

Nekoliko sam mjeseci istraživao, skupljao ideje i radio svakakve skice jer bi svaka nova ideja po običaju izgurala onu prije, ali zadnja dva mjeseca intenzivno sam radio na preciznom spajanju svega u jednu cjelinu.

Imaš neka očekivanja o reakcijama ili su se neke iz privatnih krugova već i došuljale do tebe...?

Uvijek je lijepo čuti dobru kritiku i nadam se da će reakcije u petak biti kao i ovih nekoliko koje smo već čuli.

I za kraj jedno pitanje za prave fanatike slikarstva - što Bob Ross znači tvom životu? ;)

Bob je zbilja zabavan u subotu u 2 ujutro. :-)

12295424_1087442694622189_2322758941444122994_n