Silvija Šesto: Dnevnik prve ljubavi

Dok Rea sanjari o prvoj ljubavi, Val je presretan što je dobio mobitel. Konačno! Dopisivat će se s prijateljem Markom. Ne samo s Markom! Možda s nekom ljepoticom usamljenog srca. Napiše poruku i pošalje. Poruka se otvori Rei u pravom trenutku. Val i Rea nastaviše dopisivanje. Hoće li se dopisivanje pretvoriti u ljubav? Na pomolu je još jedan par. Marko i Reina najbolja prijateljica, Vesna. Dnevnik jedne ljubavi, prve ljubavi kroz godišnja doba. Od SMS do e-maila, susreta i pravog hodanja. Hoće li njihova ljubav izdržati zamke, izazove, neostvarene želje? Hoće li ih rastaviti neki Igor, neka Ana - Višnja - Jagoda, Robi?

Pavao Pavličić: Mjesto u srcu

Roman za odraslije mlade i one uvijek mlade. Priča je smještena u autorov rodni grad Vukovar - mitsko mjesto njegovih priča, a događa se ljeti i puna je mirisa i boja djetinjstva. Pred mlade junake u toploj ljubavnoj priči, ispriječilo se pitanje odnosa prema dobru i zlu! Tko nije poželio posjetiti mjesto koje ima moć ispunjavati želje? Junacima ove priče dogodilo se upravo to. Može li se onda netko odreći takvog mjesta? Kako? I zašto? Znat ćete kada dođete do zadnje stranice ove knjige.

Mladen Kopjar: Trenutak s Tanjom

Zbog ljubavi prema Tanji spreman je učiniti sve; baš sve. Kako bi je zadivio i osvojio, zatreskani tinejdžer Filip upušta se u opasnu potragu i igrom slučaja biva upleten u kriminal, te se izlaže bijesu bivšega ljubomornog dečka. Zabavan, napet i duhovit roman za tinejdžere sa neočekivanim raspletom i sretnim završetkom.

Šime Storić: Poljubit ću je uskoro, možda

Autor je u romanu vrlo zanimljivo oblikovao priču o problemu socijalizacije trinaestogodišnjaka: dječaka Filipa i djevojčice Livije, koji su, svaki na svoj način opterećeni problemima odrastanja i bolesti. Uz njihove likove pojavljuju se Filipova,simpatična baka i Livijini roditelji koji pomažu njihovom sazrijevanju. Jednostavna, tečna priča, puna zanimljivih situacija upoznaje nas sa svakidašnjim problemima tinejdžerskih naraštaja.

Sanja Pilić: Jesam li se zaljubila?

Brbljava Zlatka, sedmašica, čezne za ljubavlju. S Tomom je plesala, imala spoj, bila u kinu ali to nije bilo dovoljno. Sanjala je poljubac, držanje za ruku... Ništa od toga. Nije joj bilo jasno. Stalno je u glavi vrtjela film s Tomom. Plesanje, šetnja, kino. Hoće li se ipak nešto dogoditi?! Bilo je tako teško čekati. Biti u iščekivanju. U napadu bijesa iskalila se na Zorka. Odlučila je napraviti plan. Zavest će Tomu, bome i Zorka, a bome i Marija. Dosadilo joj se osjećati nezamijećenom, izgužvanom, nevoljenom.

Branka Kalauz: Čuj, Pigi, zaljubila sam se

Roman gotovo u cijelosti oblikovan u kratkim, živim, brzim, duhovitim verbalnim nadmetanjima. Razgovor vode tolerantna, moderna, otkvačena, ponekad i neozbiljna majka i njena četrnaestogodišnja kći Anči. Tu i tamo pojave se još i otac ili Ančini školski prijatelji i prijateljice. Teme razgovora su stalni motivi i problemi pubertetlija - tulumi, pušenje, maturalac, izbor odjeće, kozmetika, izlasci i ono najvažnije - ljubav. Svako malo Anči je ponovo zaljubljena do ušiju i misli da je to ono pravo.

Ana Đokić-Pongrašić: Šempi ti smopi da limvo te

Tinejdžerski roman koji će oduševiti mlade čitatelje. Kombinacija je to romana i stripa sa duhovitim ilustracijama Darka Macana. Osim ilustracija, vrlo duhovit je i sadržaj koji zapravo priča jednu zanimljivu i modernu ljubavnu priču, sa zgodnim zapletom i još zanimljivijim raspletom.

Miro Gavran: Zaljubljen do ušiju

Da je ljubav najljepša stvar koja nam se može dogoditi to svi znamo, ali isto tako ona koji puta može biti i "slijepa", može uzrokovati niz nevolja i može biti čak i opasna, u što se uvjerio dječak Mario, koji je glavni lik ovog romana. Dodatna zanimljivost knjige je mogućnost mladim čitateljima (zaljubljenima, te onima koji to nisu ili samo misle da jesu) da provjere svoj stupanj zaljubljenosti u "Testu dubine ljubavnog jada" koji se nalazi na kraju knjige.

Šime Storić: Jana, volim te, al' stvarno

Glavna junakinja Jana jednog jutra ugleda grafit s njoj namijenjenom ljubavnom porukom. S prijateljicom Wannom istražuje tko je njen sramežljivi udvarač. Zaplet priče tek počinje kada otkriju pisca grafita. Nije nimalo lako kada se ljubavnim jadima i uobičajenim problemima odrastanja osmoškolaca pridruže i problemi njihovih roditelja. Autora najviše zanima ono što je dobro i plemenito među mladima pa tako njegovi junaci nisu "zločesti tinejdžeri", huligani, narkomani.

Hrvoje Kovačević: Ljubav Gagule Petog

Znao je Borna Sokolić da se mora čuvati Gagule Petog. Nije mu bez razloga šukundjed ispričao obiteljsku prošlost, od tisuću devetsto desete kada je sve počelo s ostavljenim siročetom pred njihovom kućom, nazvanim Lunjo Gagulić. Stavio mu djed na srce mržnju, strah i oprez da se pazi da mu Gagulići ne ukradu curu. Ukrali su im Julku, Sofiju, Milu, Ingrid. Hoće li i Jelena, Bornina simpatija, dvije tisuće druge godine "pasti" na čari nepoznatog dječaka koji se zateturao zbog iznenadne slabosti i pao joj u zagrljaj?! Jelena odjednom nestaje. Gagula Peti ne bio bio Gagula da je ne nalazi, taman u i Americi.

Branka Primorac: Sve zbog Ane

Nade Mihoković – Kumrić: Mrazovac

Preuzmi i printaj letak, preporuka u džepu dobro dođe: 

*opisi djela preuzeti su iz katalog.gkr.hr