“Već je bila pored njih. Iza stijena. Orlovi su bili napeti. Stariji je dočasnik digao ruku i onda je oštro spustio kad je lokomotiva došla do mjesta gdje se skrivao. Niz ljubičastih bljeskova pojurio je cijelom duljinom sovjetskih položaja. Svjetleći meci proletjeli su kroz snijeg kao roj ljutih crveno-bijelih stršljena i zabijali se u oklop. I dalje nije bilo nikakvog odgovora iz kompozicije. Činilo se da je to vlak duhova, koji je ispuštao dim u tamu, jezivo neosjetljiv na ljudski upliv.”

Uvodni citat napisao je još jedan autor iz skupine popularnih žanrovskih pisaca koji zapravo ne postoje u stvarnosti (pogledaj slučaj Ed McBain) pod imenom koji ih prati na naslovnicama knjiga i u knjižničnom katalogu - njegov autor je Leo Kessler, a onaj tko je doista postojao je Charles Whiting,  pokojni pisac kojeg Guardian naziva i “vodećom figurom britanske industrije knjiga s mekim koricama” iliti roto romana.

Whiting je upravo pod imenom Leo Kessler objavio svoja najuspješnija djela i to na temu ratnih pustolovina elitne nacističke postrojbe Wotan čije je članove prema priči izabrao osobno Hitler. Woton diljem Europe prenosi strah i trepet te biva izložena najzahtjevnijim borbenim zadacima, a  čast, vjernost, hrabrost (...) ključni su osjećaji koji obilježavaju radnju i likove. Sve je to Kessler opisivao vrlo slikovito ne libeći se prikaza okrutnosti ili seksa. Nasilje i seks bili su začini koji su doveli do toga da je samo sedamdesetih godina prodao svoje romane u preko 2 milijuna primjeraka!

Uvjerljivost svega krila se u činjenici da je Whiting već sa 16 godina, lažući o svojim godinama, postao članom britanske vojske ratujući potom na području Belgije, Nizozemske i Njemačke. Poslije rata je čak neko vrijeme i ostao u Njemačkoj, a sa suprugom se je potom naselio u Belgiji. Upravo u zemlji u kojoj je ranije ratovao počeo je i munjevitu spisateljsku aktivnost. Ipak, pisanje romana nije bio njegov jedini predmet interesa -  profesionalno je proučavao vojnu povijest te o njoj iz pozicije iskusnog vojnika predavao vojskama drugih zemalja.

Vojno iskustvo, poznavanje njemačkog, pseudonim koji asocira na njemačkog autora, bili su pravi sastojci za uspjeh, a nama za ok i brzu zabavu.

“Narednik Schulze zagledao se u sive oblake koji su se počeli formirati iznad udaljenih planina. “Nećemo mi dobiti kišu”, rekao je kiselo. “Nebo je puno violina, vjerujte mi, satniče.” Ali u grmljavini tenkova nitko ga nije čuo, a čak i da jesu nitko ne bi vjerovao u njegovu prognozu ovog predivnog jesenjeg jutra, jer zaslijepila ih je mogućnost nove bitke i nove slave.”

Krvavi led

U "Krvavom ledu" jurišna pukovnija Wotan nemilosrdno je sasječena u šumovitim Ardenima i na ledom okovanoj planini Vértes nekolicina očajnih ljudi bori se… (više u katalog.gkr.hr)


Proboj iz Staljingrada : pustolovina SS pukovnije Wotan

Povijesno-ratni roman vraća u Staljingrad za vrijeme Drugog svjetskog rata. Crvena armija je opkolila Nijemcima okupiran grad, kojima je sam Hitler zabranio povlačenje, ne mareći za nedostatak hrane i streljiva. No pukovnik Geier odlučan je spasiti sebe i… (više u katalog.gkr.hr)


Snježni orlovi

U proljeće 1940., nakon njemačke invazije na Norvešku Winston Churchill, zapovjednik admiraliteta, poslao je Kraljevsku mornaricu u očajničku misiju. Njegovi mornari trebali su iskrcati postrojbe neiskusnih “vikend ratnika” škotske garde... (više u katalog.gkr.hr)


SS oklopna bojna

Radnja se dešava 1940. godine i u jurišnu bojnu stigli su novaci kojima slijedi nemilosrdna obuka… jedan od prvih zadataka je osvojiti belgijsku tvrđavu… (više u katalog.gkr.hr)


Krvava planina

si priču o usponu njemačkih alpinista na najviši vrh Kavkaza, Elbrus, 1942.godine. Hitlerove zapovijedi su jasne: cijelome svijetu i njemačkom narodu dokazati nepobjedivost i neustrašivost Trećeg Reicha osvajanjem Elbrusa, najvišeg vrha Kavkaza. To će biti gotovo nemoguća misija: Elbrus se nalazi iza ruskih linija; put su blokirali neprijateljski raspoloženi nomadi...(više u katalog.gkr.hr)


Mrtvačka glava

Invazija na Englesku je propala. SS-ova bojna Wotan, najopasnija postrojba Europe, odlazi na navodno nemoguću misiju protiv elite sovjetske vojske, kao pripremu za operaciju Barbarosa. Čitatelji će se upoznati s nemilosrdnim bojnikom Geierom zvanim Lešinar... (više u katalog.gkr.hr)