Navodno na neke plaže više ne možete donijeti svoju, svoju bočicu vode, ma ni svoju krafnicu ni breskvicu.,...ali vam zato još uvijek nisu oduzeli pravo na VAŠU knjigu! 

James Hamilton-Paterson: Kuhanje s Fernet Brancom

Britanac Gerald Samper, pisac naručenih biografija slavnih osoba, sklon neobičnim kulinarskim receptima kao što su dagnje u čokoladi ili sladoled s češnjakom i Fernetom Brancom, nepromišljeno je kupio staru kamenu kuću u planinama Toscane. Trebao je uživati u samoći, uređenju kuće i pisanju, ali ubrzo ga posjećuje susjeda koja uopće nije trebala biti u susjednoj kući. Marta je nametljiva, zdepasta žena s kovrčastom masnom kosom iz Vojnovije, dijela bivšeg Sovjetskog Saveza, koja je u Toscanu došla pisati glazbu za film slavnog talijanskog redatelja. Jedno drugome smetaju, ali oboje uživaju u ispijanju Ferneta Branca, likera od gorkih trava...

Simo Mraović: Bajke za plažu

Zbirka duhovitih priča s preporučenom svrhom naglašenom već u naslovu - za čitanje na plaži. S tim u vezi je i ležernost pričanja, stila i jezika te brzina odvijanja događaja koju autor vješto postiže. Prepoznatljiva je i specifična poetika plodnog autora, bez obzira na krajnju jednostavnost izraza. U pikanterijama i začudnostima urbane stvarnosti prepoznatljive su primjese bajkovitosti iz naslova.

Victoria Hislop: Otok

Sofia Fielding vrlo je tajnovita i iznimno oprezna u razotkrivanju svog života u malom ribarskom selu na Kreti. Njezina kći Alexis na prekretnici vlastitog života želi saznati više o prošlosti svoje obitelji pa odlazi u posjet majčinoj prijateljici Fotini u Plaku. Ona će joj ispričati tužnu i potresnu priču o prabaki Eleni koja je umrla na otočiću Spinalongi gdje je bila smještena u koloniji oboljelih od gube ostavivši svoje dvije male djevojčice, Mariju i Annu, s ocem. Na kraju Sofija spoznaje, zahvaljujući svojoj kćeri, da nema ničega sramotnog u njezinoj prošlosti, da nije imala što skrivati i da rane konačno razotkrivene napokon mogu zarasti.

Marina Lewycka: Kratka povijest traktora na ukrajinskom

Sestre Vera i Nadia, kćeri ukrajinskih useljenika, odrasle su u Engleskoj. Iako su posve različite, prisiljene su zajednički djelovati kako bi spriječile svog starog oca da oženi skoro 50 godina mlađu Valentinu, također Ukrajinku kojoj ubrzo ističe viza. Rat sestara i Valentine otkrit će i davno zaboravljene obiteljske tajne.

Mavis Cheek: Seksualni život moje ujne

Intrigantni roman britanske spisateljice problematizira temu ženske nevjere. Glavna junakinja je Dilys Holmes, žena pedesetih godina, koja s Francisom, uglednim londonskim odvjetnikom, već trideset godina živi u stabilnom braku - sve dok ne susretne Mathewa. Od tog trenutka njen život pretvara se u strahovit kaos, a kao paravan za ljubavne sastanke izmišljat će odlaske svojoj staroj ujni Lizi. Međutim, jednog dana ona će je stvarno i posjetiti, ne sluteći kakve će sve mračne obiteljske tajne tom prilikom isplivati te da će u konačnici njenživot poprimiti obrise pravog ljubavnog trilera... Ovaj dojmljiv roman, pisan jasnim i jezgrovitim stilom, vrlo živopisno i uvjerljivo portretira komleksnost unutarnjeg svijeta žene dezorijentirane ljubavlju prema dvojici muškaraca.

Allison Pearson: Kad sve to stigne?

Još jedan od tzv. ženskih romana. Glavna junakinja je zaposlena žena, majka dvoje djece, koja se želi posvetiti i djeci i braku ali i odgovornom poslu. Za ženu koja ima zahtjevan posao, malu djecu i muža, dan je prekratak. Profesionalni život i majčinstvo se ne samo susreću nego i sudaraju, katkad komično, a katkad dramatično te čine temelj ovog duhovitog romana. Mogu li žene imati sve i je li emancipacija doista ono što su željele, pitanje je koje se provlači kroz cijeli roman.

Maeve Binchy: Ljubičasti autobus

Svakog petka navečer u minibusu Toma Fitzgeralda sastaje se sedmero putnika koji iz Dublina putuju kući, u Rathdoon. Svaki od njih ima vlastite razloge za redoviti posjet Rathdoonu, a vožnja autobusom prava je prilika za njihovo promišljanje. Roman irske spisateljice u kojemu vješto portretira svoje junake, među kojima su Nancy Morris, poznata po škrtosti, Dee Burke, obuzeta ljubavnom vezom s nevjernim liječnikom, tajnoviti Kev Kennedy, pa Celia Ryan, čija je majka sklona skandalima...

Jonathan Tropper: Kako utješiti udovca

Topla ljudska priča o neutješnom udovcu, dvadesetdevetogodišnjem kolumnistu popularnog magazina, pretočena je u duhovito i jednostavno razgovorljiv, crnohumorni erotični roman. Iznenada izgubivši najdražu u avionskoj nesreći, i to nakon samo dvije godine zajedničkog života, Doug Parker potpuno se slomio, povukao iz javnog života, prepustio se boli ne prestajući evocirati presretne trenutke s neprežaljenom Hailey. Međutim, mnoštvo je zamamnih ljepotica u neposrednoj blizini koje ga žele utješiti...

Chris Manby: Sedam sunčanih dana

Tri prijateljice, jedno vjenčanje, djevojački tjedan u Turskoj, neograničena količina besplatnih koktela, mnoštvo muškaraca u raskošnom klubu Aegee, razuzdani turistički djelatnici, sedam ludih sunčanih dana, ali i jedan promašeni brak te jedna otužna veza glavna su tema ovog romana, ležerne ludorije prepune sunca, mora, pijeska i seksa.

Kate Kerrigan: Recepti za savršen brak

Ovaj topli roman oda je braku "na stari način", gdje su vjernost, predanost i stvarna ljubav puno važniji od romanse, strasti i zaljubljivanja. Pričom koja obuhvaća tri generacije autorica osvjetljava razlike i sličnosti bračnih uloga muškaraca i žena te poglede nabrak kakvi su bili nekada i danas. Osim priče koja zaokuplja pozornost čitatelja, autorica nudi psihološki uvid u uspone i padove romantične ljubavi te u skrivene i složene dobrobiti iskrene predanosti drugome. Recepti kojima započinje svaka veća cjelina romana odraz su odnosa likova u priči, pa se tako u svakom poglavlju nailazi na prevladavajuće okuse, složenost izrade ili neki sastojak bez kojega jelo nije moguće pripraviti.

Joanne Fedler: Mame: strogo povjerljivo

Novo vrijeme donosi nove poglede na svakodnevne stvari poput majčinstva, prijateljstva i odnosa među ženama. Autorica kroz prizmu 21. stoljeća prenosi razgovore stvarnih žena o maštarijama, mršavljenju, partnerima, odgoju djece, psihološkim problemima i ostalim temama o kojima dobre prijateljice mogu slobodno razgovarati. Knjiga je pisana poput romana, a iako obiluje tabu temama kojima ponekad surovo pristupa, namijenjena je ženama koje trebaju olakšanje i utjehu.

Krešimir Pintarić: Ljubav je sve

Prvi roman mladog autora jednostavna je priča. Izuzetnim stilom, dopadljivim dijalogom i vrckavim humorom uspio je vječitu temu ljubavi pretočiti u stranice o svakodnevici u kojoj čitatelji nerijetko mogu vidjeti sebe ili svoje bližnje.

Xiaolu Guo: Sažeti kinesko-engleski rječnik za ljubavnike

Duhoviti roman kineske književnice, scenaristice i redateljice kritika je ocijenila odličnom romantičnom komedijom o dvoje ljubavnika - Kineskinji i Englezu - koji se upoznaju u Londonu govoreći svatko na svojem jeziku. Knjiga je namjerno pisana na lošem engleskom jeziku. Autorica je rođena 1973. godine u ribarskom naselju u južnoj Kini, studirala na Filmskoj akademiji u Pekingu, bavila se filmom, napisala na kineskom nekoliko knjiga, a 2002. godine seli se u London. Pri dolasku počinje pisati dnevnik koji postaje okosnicom ovoga simpatičnoga interkulturalnog romana o ljubavi, granicama jezika i supostojanju razlika.

Joanne Harris: Čokolada

Da nije bilo karnevala, Vianne Rocher i njena šestogodišnja kći Anouk zasigurno nikada ne bi otkrile da postoji mjesto kao što je Lansquenet. Privučene ljupkošću i šarmom ovog francuskog gradića, one se odlučuju tu i nastaniti, bar za neko vrijeme, dok malo predahnu od lutanja. Dolazak Vianne i Anouk, naravno, neće proći neopaženo, a pozornost mještana još će više privući trgovina čokoladnim slatkišima, koju će Vianne uskoro otvoriti na mjestu negdašnje stare pekarnice, i to baš u vrijeme korizme. Zato će (i ne samo zato) primamljiv dućan pun bezbrojnih kutijica, zamotuljaka, korneta od srebrnog i zlatnog papira, rozeta, cvijeća, čokoladi, pralina, ušećerenog voća, poljubaca od lješnjaka, čokoladnih školjki, najviše, ipak biti trn u oku mjesnom župniku Francisu Reynaudu… Roman je postao bestseler i prema njemu snimljen je istoimeni film.

Leslie Schnur: Šetačica pasa

Nedavno razvedena i bez zaposlenja, Nina Shepard susreće se s brojnim problemima. Sama sebe zaposli kao šetačicu pasa što joj donosi novac, ali i brojna poznanstva. Među vlasnicima pasa je i zanosni Daniel Maguire koji ima i brata blizanca Billiya. Tko je zapravo vlasnik saksofona, a tko psa?

Julijana Matanović: Knjiga od žena, muškaraca, gradova i rastanaka

Knjiga priča razdijeljena kao u naslovu:"...od žena", "...od muškaraca", "...od gradova" i "...od rastanaka", od kojih svaka cjelina sadrži po tri priče. U maniri svojih uspješnica, toplo i sugestivno, autorica se povjerava čitatelju, iznoseći zanimljive i začudne, jednostavne i svakodnevne priče o ljudima i njihovim odnosima, ono što ih obilježava, ono po čemu se pamte ili pak brzo zaborave.

Arijana Čulina: Što svaka žena triba znat o onon stvarima

poznate uspješnice svojevrsnog "savjetnika" za žene na putu do uspjeha u svim "onim stvarima" vezanim za muški rod. Kako je i naglašeno u podnaslovu, ovo jeznatno dopunjeno izdanje u kojem autorica na svoj prepoznatljiv način prati svoju junakinju u novim izazovima i promjena u obitelji i društvu, dorađujući vlastitu duhovitost do dimenzije aktualnosti.

Preuzmi i printaj letak, preporuka u džepu dobro dođe: 

*opisi djela preuzeti su iz katalog.gkr.hr