Adam Blade: Beast Quest

„Beast Quest“ sastoji se od više dijelova. Knjige su uzbudljive i pustolovne. Preporučujem ih svim ljubiteljima čarobnjaka, zmajeva i svih drugih fantastičnih bića. Zli čarobnjak Malvel uništava kraljevstvo bacivši kletvu na zvijeri koje su štitile Avantiju. Dječak Tom i njegov konj Storm, djevojčica Elenna i njen vuk Silver bore se protiv zlog čarobnjaka te oslobađaju zvijeri i kraljevstvo.

Jeff Kinney: Gregov dnevnik

Ima više dijelova. Knjiga je vrlo duhovita i zabavna. Pisana je u obliku dnevnika. Greg je dječak koji će vas sigurno uvesti u svijet zabave i prijateljstva.

Nika, 11 god.


Norton Juster: Fantomska kućica

Kada bih morala odabrati svoju najdražu knjigu, to bi definitivno bila „Fantomska kućica“. To nije samo zabavna i pustolovna knjiga već i jako duhovita. Kada je počnete čitati, ne možete prestati. Svako slovce, riječ i rečenica vuku vas sve dublje i dublje u knjigu, pa vam se dogodi da ste za pet minuta već sve pročitali. Na početku te knjige dječak kojemu je uvijek dosadno dobiva paket i ulazi u vrlo neobičan svijet. Tamo mu se događaju svakojake pustolovine. Povjeren mu je vrlo težak zadatak. Morao je spasiti dvije otete djevojke. Ali, hoće li ih dječak uspjeti spasiti ili će upasti u zamke groznih i strašnih čudovišta? Na ta pitanja dobit ćete odgovore tako što ćete pročitati knjigu. Nadam se da sam vas barem malo zainteresirala da upoznate čudnovati, tajnoviti i čarobni svijet Fantomske kućice. 

Maritea, 11 god.


Terry Pratchett: Tiffany protiv vilinske kraljice 

 Sviđa mi se ova knjiga jer govori o snovima, razmišljanju, snalažljivosti... Preporučila bih je svima koji vole avanture, nove svjetove i koji vole upoznavati nove prijatelje. 

Knjiga govori o curici Tiffany kojoj se počnu događati čudne stvari, kao kad je srela bezglavog konjanika i mlatnula čudovište u jezercu, onda joj nestane brat i tada počinje uzbudljiva potraga.

Mirjam, 10 god.


Peter Freund i serijal o Lauri

Najbolja knjiga koju sam ja pročitala je Laura. Napisao ju je Peter Freund. Knjiga je slična Harryju Potteru. Ima puno nestvarnih obilježja, kao što su čitanje misli i telekineza. Također ima puno opisivanja. Jako je lako uživjeti se u knjigu. Jako mi se sviđa jer je zagonetna, zanimljiva i zabavna. 

Dora, 13 god.


Enid Blyton: Pet prijatelja

Najbolje knjige za mene ima serijal "Pet prijatelja". Sviđa mi se jer je napeto, uzbudljivo i smiješno. Govori o dogodovštinama Juliana, Dicka, Anne, njihove sestrične George i njezina psa Timmyja. Oni putuju na razna mjesta, ali najviše na otok Kirrin.

Elisa, 10 god.


Hermann Hesse: Siddharta

Ovo kratko, ali sadržajem opsežno djelo prikazuje stvaranje svoje jedinstveene osobe. Čitanjem ove knjige uči se suočavanje sa životom, dostizanje neopisivog stanja uma. Um postaje vladar tijela. Duboka je starost tek početak života jer život ne označava mladost. Filozofija je duboka i neotkrivena znanost.

Preporučujem je svima jer ljudi različite dobi drugačije doživljavaju to djelo. To je svakako nezaboravno iskustvo koje se proživljava vrlo dugo. 

Alina, 12 god.


Mali knjigoljupci toplo vam preporučuju i ove dobre (i drage im) knjige:

* Kronika Spiderwick

* 39 tragova

* Mrežir

* Pustolovina u 3D

* Timi Promašaj

* Geronimo Stilton (Priče smijurije)

* Harry Potter

* Mary Poppins

* Čarobna kućica

* Evolucija Calpurnije Tate

* Dnevnik Ane Frank

* Mali detektivi

* Emil i detektivi

* Čarobnica Lili

* Šegrt Hlapić

... i stripove:

* Iznogud :)

* Alan Ford

... a zašto ne biste pronjuškali...

* Faraoni i balzameri

* Igraonica kocaka LEGO