Draga djeco i dragi roditelji! Kad smo primorani provoditi svoje vrijeme u kući bilo zbog ružnog vremena, bolesti ili izolacije koja nas je dopala, potrudimo se provesti ga što kvalitetnije. Provedite vrijeme u zajedničkim aktivnostima, čitajte knjige, slikovnice, enciklopedije; pogledajte film, pecite kolače zajedno, igrajte društvene igre…

Izradite svojim rukama nešto novo, budite kreativni - mogućnosti su beskrajne! Potrebno je malo volje da bi se kreativno klupko počelo odmotavati, a zajedno s njim stiže i val zadovoljstva.

Uživajte, zaposlite svoje ruke i izrazite kreativnost.

Evo malo zabave za kreativne ruke. U tren oka izradite označivač stranica. Zabavna aktivnost za koju vam trebaju škare, ljepilo, kolaž ili obični papir i mašta. Izradite s djecom super strašno čudovište, slatku sovu, zeca, patku, psića, macu... Mogućnosti su beskrajne. Dajte mašti na volju, zabavite se i učinite čitanje omiljenih knjiga još zabavnijim jer ćete imati najbolji označivač na svijetu. 

Izvadili ste papire, ljepilo i škare? Izradili ste super označivače stranica? Ostalo vam je papira? I taman ste se zagrijali za kreativan rad? Evo još jedne ideje za izradu korisne stvarčice od papira koja će vam uljepšati vaš radni stol za kojim učite, radite i stvarate. Izradite stalak za olovke u bojama kojim želite. Dodajte još neku sličicu ili od kolaža izrežite oči, njušku, zube, cvijeće i ukrasite u svom stilu. I voilà, personalizirani stalak za olovke je gotov. Najbolje su stvari kad ih sami izradimo, zar ne? Uživajte!

I još malo za kraj. Potrošimo ostatke papira od izrade označivača stranica ili uzmimo novi papir. Ako imate još neki posebni, ukras za zid još će biti ljepši. Izradite ukras za zid. Divan, proljetni ukras za zid vaše sobice. Ako nemate grančicu, načinite ju od papira ili novina tako da list papira zarolate i zaljepite. Uživajte u kreativnom popodnevu!