E, pa ima da ti se zavrti u glavi od količine igara koje ćemo sada preporučiti. Zavrti se u glavi, a onda kažeš „Stop!“ i tamo gdje si stao, počešeš se po glavi i tamo gdje te svrbi - tu igru izabireš. I tako svaki dan do isteka praznika! Pa tko se ne bi lud od sreće vratio ujesen u... ali nećemo sad o tome. Nek' ovo mjesto bude naša Tajna kuća u kojoj tu riječ nećemo spomenuti. Jer ovo je naše mjesto za čistu zabavu. Spremni? Priprema, pozor, sad!

Napokon sam/a!

Svi prijatelji su otišli iz grada, samo ti još zalijevaš mamino cvijeće na balkonu (suzama) i smatraš kako se cijeli svijet urotio protiv tebe? Nema razloga za malodušje, postoje igre koje ne moraš dijeliti s drugima. Samo su tvoje i ničije više! U jednom danu možeš postati Kralj frizbija, Majstor lupinga, Predsjednik kluba obožavatelja ili Indiana Jones u dnevnom boravku. Možeš naučiti hodati Stonoginom stazom, dobiti Prvu lekciju iz žongliranja, naučiti Šifrirano dopisivanje ili postati Kikirikijed. Knjiga Samo moje igre donosi niz ideja kako se zabaviti kada svi odu i kad si sam/a sebi najbolji prijatelj. Uz igre za prodrmavanje, sjedeće zabavljanje i igre za nasmijavanje (kako nasmijati sam sebe, pitaš se?), ovaj knjižuljak donosi niz Mozgalica, Zagonetki, jednu poštenu Zbrku i Pregršt dobrih ideja. Šteta se dosađivati!

U kraljevstvu sjene

Ako je ipak nešto duša ostalo u kvartu, a uvečer smijete ostati i malo duže budni, pravo je vrijeme za Igre u mraku. To su Igre od kojih vas prožimaju trnci u kojima stolice obuvaju cipele, duhovi lebde bez nogu, nožni prsti kreću u akciju, priče postaju mračne a vi ste u Sobi užasa. Sve u svemu – jao i naopako. A tvoja Dosada – nestaje bez traga! U mraku možeš postati Gospodar Njuha, Gospodar Čvorova, Pogađač Sjena, Inženjer zvuka ili Superkip. Ova knjiga donosi (p)opis igara za mirne i nemirne noći, te Zagonetke, nagrade i kazne Gospodara Tame. A tko ne bi želio biti Gospodar Tame bar jednu jedinu noć?

Jupi, slavim praznike!

Rođendan je jednom u godini i nije sad baš posve realno očekivati da će baš tvoj pasti u vrijeme ljetnih praznika. No, je li to razlog za odustajanje od proslava? Taman posla! Činjenica da si na praznicima već je dovoljno jak razlog za slavlje, pa će knjižica Jupi, slavim rođendan! poprimiti svoj smisao i u tvom slučaju. U svakom slučaju, razne ideje: od pozivnica, čokoladne šok-torte i slanih zalogajčića (koji uvijek dobro dođu!), do igara za zagrijavanje, smiješnih i uzbudljivih igara, igara na otvorenom do mirnijih igara (kad već umorni padate s nogu ali još vam nije dosta) koje se mogu igrati u svim prigodama, kad god smo raspoloženi za Dvoboj kuhačama, Lov na blago, Utrku konobara ili Jednominutno glumatanje. Neki ovu zadnju igru mogu izdržati i puno duže, pa eto izazova: glumatanje koje prestaje u 60. sekundi!

Igre od glave do pete

E, ako su sve ove dosad bile pomalo isključive, i prilagodljive samo određenim situacijama, eto knjige koja apsolutno sve uključuje. Igre od glave do pete - prigodna za sve vremenske uvjete, upotrebljava se u raznim brzinama.

Povjetarac:  Prva brzina. Za zagrijavanje

Trenutačno opuštanje. Ugodno raspoloženje. Osjećaj bezbrižnosti. Ulaziš u svijet igara Prve brzine. Svijet je to u kojemu nema problema. Poslušaj vlastito disanje, zijevni, protegni se. Zagrij malo zglobove, zaboravi svakidašnje brige i prepusti se laganu povjetarcu. 

Maestral: Druga brzina. Da se osjećaš sve bolje i bolje! 

Promjenjivo raspoloženje.
Klecaju koljena.
Opuštanje na cilju.
To je svijet Druge brzine.
To je svijet hrabrih.
Izoštri sluh, opusti ramena
i budi na oprezu.
I bit će sve dobro.  

Bura: Treća brzina. Izrazi se od glave do pete!

Svijet treće brzine čeka samo tebe! Svijet je to mudrih koji se otkvače! Na vrhuncu si forme. Koncentriran/a si, pažljiv/a, i vrlo opušten/a. Sada više nego ikada treba znati rasporediti energiju i smisliti taktiku.

U nedostatku ekipe, i obitelj može poslužiti. Ponekad je dovoljno da netko pridržava lastik, sjedi s druge strane stola ili se samo pravi da sluša. Količina zabave koju možeš proizvesti vlastitim angažmanom veća je no što možeš pomisliti. A za ideje, kad ponestanu one iz glave, brinu se knjižice. Izbor je poveći. Zavrti, zaustavi, odaberi: