Badurina, Damir ; Grlica, Bojan: Najdraža Rijeko

Pjesma u stihovima posvećena je autorovom voljenom gradu Rijeci. Popraćena je izrazito humorističkim ilustracijama i namijenjena je najmlađima. Tako će naučiti da se i grad može voljeti, naročito ako nas životni put odvede podalje od voljenog rodnog doma.Tada osim ljubavi osjećamo i čežnju za povratkom. Pjesma je i uglazbljena, te se na kraju slikovnice nalaze tekst i note koje je napisao DamirBadurina. Tu je i neobična, originalna bilješka o piscu, koju je u stihovima napisala Katarina Badurina - autorova kćer, te još jedna autorova pjesma u rukopisu pod nazivom "Volim".

Radoičić, Vjekoslav Vojo: Poruka

Veselo ilustrirana slikovnica o životu na malom otoku namijenjena je najmlađima. Brodska veza stiže rijetko, stanovnika je malo, ali život i nada da otok neće ostati nenaseljen stiže jednoga proljeća. Tata Petar, mama Eva i mali Ive doselili su se na otok. Otok je živnuo, više nije osamljen jer uz stare ljude sada žive i mladi kao i njihova tek rođena dječica, tako da će otoku uskoro trebati i škola. Velika tiskana slova i rječnik manje poznatih riječi omogućit će samostalno čitanje i razumijevanje ove lijepe pričice pisane dijalektom.

Đekić, Velid ; Mišković, Ivan: Mala papalina

Ilustrirana priča za najmlađe čitatelje o maloj, veseloj, brbljivoj i radoznaloj ribici, papalini Lini. Živjela je u Kvarnerskom zaljevu i bila sretna sve dok nije poželjela odrasti i postati većom. Jednoga dana odlučila je krenuti u potragu za odgovorom i hrabro zaplivala u nepoznata morska prostranstva. Na svom putovanju upoznala je neobična morska bića, različitih karaktera i želja, ali odgovor na svoje pitanje nije dobila. Od dugog traganja postala je umorna i možda, nikada ne bi postala sretna da nije završila u ribarskoj mreži. Zbog svoje veličine uspjela je pobjeći i spasiti se. Mala papalina Lina sada pliva morem i beskrajno je sretna.

Đekić, Velid ; Mišković, Ivan: Trsatski zmaj

Prema legendi na Trsatu iznad našeg grada Rijeke, nekada davno živio je zmaj i nadgledao riječki zaljev. U moru je živjela njegova ljuta protivnica divovska hobotnica koju ni ljudi baš nisu voljeli, jer pokraj nje nisu mogli uloviti ribe. Tu je i jedna malena djevojčica koja voli šetati i sjediti uz more...Priča je to za malene o neobičnom prijateljstvu zmaja i djevojčice koju je zmaj spasio. Zato i dan danas na Trsatu stoji njegov kip koji čuva taj lijepi grad.

Đekić, Velid ; Mišković, Ivan: Povratak trsatskog zmaja

Valid Đekić nam je već ponudio legendu o Trsatskom zmaju u izdanju za najmlađe. Sad imamo pred sobom i nastavak. Slikovnicu u kojoj se djevojčica Sunčica ponovo susreće sa svojim starim prijateljem Trsatskim zmajem. Djevojčica igrom slučaja upada u nemilu pustolovinu s kradljivcima banke, ali sve se sretno završava, jer tu je naš junak Trsatski zmaj, poznati čuvar cijelog grada Rijeke.

Đekić, Velid ; Mišković, Ivan: Crni moro

Crni Moro je crn kao noć, jedino mu je osmijeh bijel'. On po noći obilazi djecu, ali njega se ne treba plašiti, jer on dolazi samo da bi djecu razveselio i poveo do Rijeke smijeha. U Rijeci smijeha žive sami čudaci. Svi mogući i nemogući, smiješni i nadasve neobični likovi. U Rijeci smijeha i vi možete biti što god poželite. Na primjer - banana na skijama ili jureći puž na biciklu i tome slično. Maštovita je to i kratka pričica za najmlađe, o dječjim snovima u kojima se stvarnost isprepliće s bujnom maštom.

Đekić, Velid ; Mišković, Ivan: Nepresušan vrč

Na dopadljiv i duhovit, te djeci pristupačan način ispričana je legenda o riječici koja protiče gradom Rijekom i utiče u more. Priča je vezana uz visoki gradski toranj i čudesan vrč iz kojeg na prolaznike otiče voda. Vrč je potajno odnesen iz grada, a iz mjesta gdje je zakopan potekao je izvor. Legenda je ilustrirana živim i jednostavnim ilustracijama prilagođenim djeci mlađe školske dobi.

Radoičić, Vjekoslav Vojo: Prijatelj mačak Nero

I u ovoj autorskoj slikovnici poznati umjetnik Vjekoslav Vojo Radoičić svoju priču smješta u omiljeno morsko okruženje. Već nam znani lik- mačak Nero, ovoga puta pomaže svome susjedu, dječaku Iviću pronaći izgubljeni ključ. Zajednička potraga razotkriva kuda se sve dječak kretao i što je sve radio, pa tako na vidjelo izađu i njegove sitne muljaže, odlazak s nastave kako bi lovio ribu. Ključ od stana, na kraju je pronašla mama u svojoj torbici. Ilustrirana priča o prijateljima susjedima namijenjena je djeci predškolske i mlađe školske dobi.

Gervais, Drago: Morčić

Radoičić, Vjekoslav Vojo: Šufit

Žilić, Jelka: Malik

Preuzmi i printaj letak, preporuka u džepu dobro dođe: 

*opisi djela preuzeti su iz katalog.gkr.hr