Škole su odgodile aktivnosti povezane s upisima, no to ne umanjuje uzbuđenje prvašića i roditelja zbog velikog koraka koji slijedi. Možda je sada idealno vrijeme da se male i velike mudre glavice pozabave pripremama za školu. Zato smo pronašli korisne upute i savjete o tome što bi budući školarci trebali znati i savladati kao bi im ulazak u taj novi svijet bio lakši, ljepši, zabavniji…

Što pripreme za školu trebaju obuhvaćati te zašto su važni samopoštovanje i osamostaljivanje, potražite na Priprema djece za školu  gdje ćete naći i brojne druge savjete.

I Školski portal brine o budućim prvašićima. Savjete njihovih stručnjaka možete pronaći na Priprema za školu.

Informacije i savjeti o odvajanju od prijatelja u vrtiću i prilagodbi na polazak u školu mogu se naći i na stranicama zagrebačke Poliklinike za zaštitu djece i mladih. Poveznica: Oproštaj s vrtićem i priprema za školu.

Prema nekima, roditelji bi se trebali posebno posvetiti razvoju socio-emocionalnih vještina u pripremi svoje djece za školu. Više o tome pročitajte na Priprema za školu: Razvijajte socio-emocionalne vještine.

Na kraju, roditelji ipak najviše vjeruju drugim roditeljima! Iskustva i preporuke iz prve ruke potražite na stranicama udruga roditelja Korak po korak i RODA (Kad vaše dijete polazi u školuPolazak djeteta u školu – sa šest ili sedam godina?).

Samo hrabro!