Elektra De Luca, 9 godina:
Volim Garfielda zato što je najsmješniji lik kojeg znam.


Antonio Kufner, 10 godina:
Volim čitati strip Alan Ford zato što je smiješan, zanimljiv i zabavan. Likovi izgledaju smiješno...
Ja bih preporučio Alan Forda. Preporučio bih ga zato što je smiješan. Sviđa mi se prijevod, koji je napravio Nenad Brixy. Najviše mi se sviđa epizoda Superhik: Razbijena boca. Jako mi se sviđa crtanje. Taj je strip crtao Magnus. Glavni je lik Alan Ford. On živi sa svojim prijateljima koji se zovu Jeremija, Bob, Broj Jedan, Nosonja, Grunf, Sir Oliver, Šef. Oni su se svi zajedno zvali grupa TNT. Nacrtao sam Sir Olivera jer mi je on omiljen lik: takav je kadar nacrtan u epizodi Golf samo za ljude jakih živaca.

sir oliver antonio kufner

Borna Čelap:
Volim strip Borovnica jer je urnebesan i zanimljiv!
Ja sam Borna Čelap i ljudima bih preporučio strip Dado i Čupko koji crta Nara, a piše Prle. Pojavljuje se u dječjem časopisu Smib. Priča je o jednom dječaku i njegovom mačku Čimiku. Preporučio bih ovaj strip jer je blago zabavan i jer je hrvatski proizvod!

Borovnica Hulk

Leon Vatta, 15 godina:
Volim čitati strip Super Zero. To je najgenijalnije napisan i najbolje nacrtan strip koji sam ikada imao čast pročitati.

Super Zero dobra

Victor Vatta, 10 godina:
Volim strip Super Zero zato što je kul. I zato što ima smiješne akcije.
Preporučio bih Gastona zato što je jako smiješan i zabavan. Autori su Franquin i Jidéhem. Možete ga naći u GKR-u ili na stranici www.zg-naklada.hr.

Natanael Miočić Stošić, 14 godina:
Zabavan mi je strip Zagor jer je pun akcije i pun je nekih zapleta. Kad uhvate Zagora, pitam se kako će se osloboditi. Često se šulja po šumi, gospodar je svoje šume i ne da zlikovcima da zavladaju. Uz to, ima puno smiješnih trenutaka sa svojim najboljim prijateljem kojeg stalno hvataju nevolje...
Tex je vestern serijal koji volim čitati, a postoje male i velike knjige. Za Texa je karakterističan jedan način crtačke tehnike, pa volim čitati velike knjige u kojima često nastupaju različiti autori s različitim tehnikama crtanja. Radnja mi se isto sviđa, ali najviše mi se sviđa to što je autor Alfonso Font rekao u intervjuima koji su objavljeni u predgovoru. On je doslovno obožavao stripove, crtao ih je dok su drugi dječaci igrali nogomet i u dobi od devet godina objavio je svoj prvi strip. Volio bih crtati kao Alfonso Font. Divim se tom čovjeku jer je bio toliko strpljiv i toliko je vremena posvetio stripovima da je to stvarno za svaku pohvalu a i nije čudno što tako dobro crta. On je vrlo plodan crtač i to isto dokazuje da se želi združiti s čitačima preko svojih brojnih djela. Preporučio bih serijal o Texu Willeru zbog velikog autorovog truda i zbog dobrog crtanja, ali i teme.

natanael tex willer

nataneal zagor

Dino Zaro, 17 godina:
Dylan Dog. Strip koji bih preporučio nešto starijoj publici. Odabrao sam ga jer mi se osobno sviđa i smatram ga kvalitetnim stripom. Dylan Dog je privatni istražitelj, ali neobičan. On proučava i rješava neobične zagonetke, ali specijaliziran je za – noćne more. Njegova dnevna tarifa je 50 funti. Živi u Londonu, na adresi Craven road 7. Ima vjerne prijatelje, Groucha – otkačenog pomagača i Blocha, staroga inspektora koji se neprestano pokušava umiroviti. Vozi wv Bubu i njegov način života odudara od uobičajenog – gotovo uvijek se zaljubljuje u klijentice. Dylan Dog je uzbudljiv i zabavan strip, ali kako sam već naveo, više za stariju publiku. Uživajte!

dylan dogdino zaro

Dino Bašić, 9 godina:
Preporučio bih Zagora zato što je zabavan i ima puno napetih trenutaka, a ja to volim. Zagor je nekad duhovit, nekad opasan. Obožavam Zagora. Mislim da ga je lijepo čitati zato što prolazi kroz razne avanture. Ima prijatelja Chica i još puno njih. Ima crvenu majicu na pticu u žutom krugu. Ima čekić, metke, pištolj, jedan remen za metke i jedan za hlače, kaubojske čizme i hlače na trake. Nacrtao ga je Ferri G.


Adam Katalinić, 7 godina:
Želim preporučiti strip Alan Ford zato što je smiješan, pogotovo epizodu Čuvaj se bombe. Sviđa mi se zato što ima metalnog otpada. Želim da ga čita baka. Sviđa mi se zato što ima zvukova. Sviđa mi se zato što likovi recikliraju. I zato što ima lubenica. I zato što lik ima naočale. A i zato što su likovi smiješni.


Jakov Miketa, 8 godina:
Preporučio bih knjigu (strip) Potepuh iz Maksimirske šume jer je zabavan i narisan u pjesmi.


Jakov Prpić, 10 godina:
Strip koji bi preporučio je Durica! Sviđa mi se zato što su Ivica i Darko Bednjanec stvarnost prikazali na jedan jako šaljiv način. Ja sam pročitao cijelu knjigu stripova s Duricom i jako sam se nasmijao. I zato želim da ju i ti čitaš i nasmiješ se!

jakov prpic durica

Hrvoje Crnjar, 18 godina:
Kako se nisam mogao odlučiti niti za jednu knjigu ili strip, na kraju sam odabrao knjigu o stripu. :) I to jednu od mojih najdražih: Stripocentrik.