Da, u Narodnoj čitaonici konačno su postavljena 3 klima-uređaja koja osvježavaju zrak vrućih ljetnih dana!

Nije jedino zrak u čitaonici svjež. Svakoga dana tu su i svježe dnevne novine: Novi list (najomiljenije zavičajne novine u najvećem broju primjeraka (15)) te Jutarnji listSlobodna DalmacijaVečernji list (sve po 4 primjerka) i Sportske novosti. Za talijansku manjinu tu je Il Piccolo i La Voce Del Popolo, dnevne novine na talijanskom jeziku.

Aktualne političke teme mogu se čitati i u tjednicima: Hrvatski tjednikNacionalGlobus7 dnevnoPoslovni dnevnik. Imamo i najtiražnije tjednike iz nama susjednih zemalja: iz Bosne i Hercegovine tu je tjednik Dani, iz Crne Gore tjednik Monitor, iz Slovenije tjednik Mladina te iz Srbije tjednik Vreme

Šarenilo boja i sadržaja u širokom spektru skriva se u bogatoj ponudi časopisa.

Ako želite vidjeti, ali i uzgojiti cvjetne gredice jarkih boja, zavirite u časopis Moj lijepi vrt. Ambijentalne morske priče čekaju vas u lijepo uređenim prostorima u časopisu Moj dom. A Majstor  vam može pomoći da uredite svoj prostor u tehnici uradi sam te ekonomičnijoj varijanti. Mnogo praktičnih savjeta aktivni i spretni ljudi naći će i Gospodarskom listu i Poduzetniku. Nezaposleni bi u njima mogli pronaći inspiraciju za osmišljavanje ideja i pokretanje vlastitih inicijativa po pitanju zapošljavanja. Digitalni detoks od opasnih niti društvenih mreža te prugice, koktele i kokos možete pronaći u Cosmopolitanu. Za žensku populaciju tu su još i Elle, Vita, Lisa, GloriaZa gurmane tu je časopis Hrana i vino.  Doktor u kući, Men's Mealth, Narodni zdravstveni list tu su za sve koji se brinu i žele znati više o svom zdravlju i tijelu.  Za sve zaljubljenike u more i plovidbu Burza nautikeNaše more i Otvoreno more pružaju dragocjene informacije i preporuke gdje mogu uživati imali vlastite jahte i brodice te vremena za uživanje u njima ili ne.  Zamjena za Bug i Vidi koje trenutno ne možete čitati u Odjelu periodike zbog uređenja (zatvoren zbog uređenja od 10. kolovoza 2016.!), mogu biti Mreža i PC Chip za sve informatičke znalce. Atraktivni časopisi za ljubitelje glazbe koje ovdje možete čitati su  Q, Mojo, Sight & Sound. Dobrodošli rockeri! Empire nudi novosti u svijetu filma. 

Na engleskom jeziku izdvajamo i mjesečnik TIME (gdje u najnovijem broju možete saznati sve o najdužoj turskoj noći, ali i o najpoznatijoj ženi koju nitko ne poznaje, a ima liberalno srce i konzervativan um (Hilary Clinton) te tjednik Sunday Times (na naslovnici J. K. Rowling potpisuje novi naslovHarry Potter and the Cursed Child, a Jonathan Franzen piše o svojoj antarktičkoj odiseji).

Oglasnici Burza i Butiga (izdvojena u sklopu Novog lista) uvijek su na raspolaganju za aktualnu ponudu i potražnju u lokalnom okruženju. Tinejdžeri, za vas imamo OK!

Obožavatelji National Goegraphica, imamo primjerak za vas! Možete ga čitati, gledati fantastične fotografije i putovati svijetom u daleke, nama često nedostupne predjele. 

Književna Rijeka i Novi Kamov nude recentne književne radove zavičajnih autora. 

Sušačka revija, glasilo  za kulturna i društvena zbivanja Hrvatskog primorja, kvarnerskih otoka i Gorskog kotara, pokriva zavičjne teme u kojima ćete uvijek pronaći vrijedne informacije o našoj kulturnoj baštini, zanimljivostima i aktualnostima iz našega kraja. 

Imamo i  Auto-klub za ljubitelje automobila, Hrvatski vojnik za branitelje i vojne teme, časopise za duhovne teme (Kana, Glas koncila, Svjetlost) itd.

40-tak je stolica na raspolaganju u našoj Narodnoj čitaonici. Iz iskustva i ranijih anketa znamo da korisnici dolaze dva puta tjedno ili svakodnevno, da 2/3 posjetitelja čine umirovljenici, da žena ima u manjem broju (1/5 posjetitelja su žene). Ali, literature ima za razne profile korisnika. Jamčimo da će se za svakoga pronaći nešto zanimljivo. 

Ne zaboravite - svoj digitalni dnevni uvid možete imati i bez vlastitog uređaja u centru grada – za vas imamo iPhone i Android uređaje spremne za korištenje. Dakako, imamo i besplatnu Wi-Fi mrežu!

Dodatno, najdostupniji izložbeni prostor u gradu nudi vam trenutno i sjajnu izložbu fotografija „Ja sam knjiga“. 

Ponuda je zaista velika. Provjerite i sami. Sve što trebate jest doći u Narodnu čitaonicu, na adresu Korzo 24.

Za povijesne činjenice o Narodnoj čitaonici preporučujem digitalne izložbe u našoj digitalnoj knjižnici SVeVID: Narodna čitaonica riječka 1849. - 2009. i Čitaonica u novom ruhu.