Krenula je nova školska i akademska godina, većina se vratila s GO-a (godišnji odmor,  op.a.) i hvata se za glavu zbog obaveza koje ih čekaju?! I mi se u ArtMašini hvatamo za glavu, ali smo doskočili problemu i ostali hladne glave. Napravili smo si oglasnu ploču i objesili obaveze o čavao pa neka se misle, mi ćemo lagano kroz dan, mjesec, godinu.

Recept boje za ploču:

1 šalica boje (akrilna ili boja za zid na bazi vode)

 

2 čajne žlice glet-mase

 

Miješati dok se glet-masa ne sjedini s bojom. Boja mora biti srednje gustoće.

IMG_5616

Slika 1  

Za izradu oglasne ploče vjerojatno imate već sve potrebno. Ako vam nešto i nedostaje, lako ćete nabaviti. Mi smo za ploču uzeli komad iverice debljine 1 cm, ali za podlogu se može npr. iskoristiti i prazan zid, a onda vam je samo strop granica! Uz ivericu, trebat će vam boja za ploču koju možete kupiti gotovu ili zamiješati iz akrilnih boja i glet-mase (vidi recept).

IMG_5624

Slika 2

Boju nanesite na ploču s gustim kistom u najmanje tri sloja. Čekajte da se svaki sloj dobro posuši. Slojeve treba nanositi uvijek okomito na prethodni smjer. Ako ste prvo vodoravno povlačili kist, onda sljedeći sloj nanosite tako da kist povlačite okomito na prijašnji sloj.

IMG_5631

Slika 3

Ploču možete ukrasiti na razne načine: dodati joj okvir, iscrtati detalje po rubovima ploče, lijepiti ukrasne letvice ili ju samo premazati. Mogućnosti su razne, mi smo se odlučili za brežuljke s cvjetićima zbog nijanse plave boje za ploču koju smo koristili.

IMG_5641

Slika 4

Osim što na oglasnoj ploči možete zapisati sve potrebno, možete joj dodijeliti i dodatnu funkciju, a to je da vam služi kao vješalica za ključeve. Potrebno vam je nekoliko čavlića koje možete ukrasiti perlicama, pobojati ih ili zalijepiti na njih manje drvene ukrase.

IMG_5644

Slika 5

Nakon što se ploča u potpunosti osušila, možete na nju dodati čavliće ili druge ukrase.

IMG_5670

Slika 6

Isprobajte svoju ploču: ako kreda ostavlja trag, posao je obavljen kako treba! Sretno s organizacijom i provođenjem obaveza.

Provjeri kroz galeriju fotografija sve korake detaljno: