Nismo više sigurni da li je jesen stigla ili je baba produžila svoje ljeto. Buni nas što se neki još kupaju, a drugi peku kestenje i nazdravljaju mladim vinom. Kako god bilo, sigurno i jedni i drugi uživaju život.

A za sve prave uživaoce života i vina, pripremili smo tutorijal za prijeko potreban ''gadget'', držač boca, svih oblika i vrsta.

Ovaj držač jednostavan je za izradu i sve potrebno već imate u svojem podrumu gdje vam boce stoje bez reda i poretka pa zašto se ne zabaviti jedno popodne i uz to napraviti korisnu i funkcionalnu stvar? Vjerujemo da će i pivoljupcima dobro doći ovaj držač za njihove najdraže kraftice.

IMG_7271

Slika 1: 

Za izradu držača boca, prvo provjerite što imate u svojem domu, a moglo bi se iskoristiti. Mi smo se odlučili za staru dasku, kožno remenje i čavle. Materijale nismo površinski dodatno obrađivali jer smo htjeli zadržati sirovi i pomalo dotrajali izgled. Uz nešto materijala, bit će vam potrebni alati kao što su čekić, kreda za označavanje, metar i ubodna pila.

IMG_7288

Slika 2:

Osnovna ideja za izradu držača boca jest na dasku nešto širu od visine boce vina, pričvrstiti kožno remenje ili komade kože koje će pridržavati boce u vodoravnom položaju. Ovisno o dužini daske i remenja, treba izračunati koliko nam boca stane na pojedinu dasku.

IMG_7289

Slika 3: 

Za svaku bocu potrebna su dva remena koja će pridržavati tijelo boce dok je boca polegnuta. Remenje mora biti dovoljno dugačko da se boca može zataknuti za remenje i da pridržava bocu, a opet ne predugačko kako boca ne bi iskliznula. Mi smo odokativno izmjerili opseg boce i prema tome namjestili remenje i rasporedili ga po dužini daske.

IMG_7314

Slika 4:

Remenje je dovoljno zakucati čavlima u dasku, a ako imate vide s većim glavama, možete iskoristiti i njih i tako pojačati industrijski štih.

IMG_7314

Slika 5:

Moguće je zataknuti i dvije boce ako je ona druga boca nešto manja.  

IMG_7348

Slika 6:  

Držač smo dodatno ukrasili s tapeciranim uzorcima, a vi se možete poigrati i nešto oslikati ili dodati još koju kukicu za otvarač, boca, jel... 

IMG_7389

Uživajte u dobrom piću i radu! :) 

Korak po korak do držača boca