Jedan od razloga zašto volimo raditi ove tutorijale, jest taj što imamo potpunu slobodu u odabiru tema. Dobijemo pokoju smjernicu, ali sve je na nama. S vremena na vrijeme ipak dobijemo i kritiku kako se ne bi opustile i zabušavale. Doduše, kritika je uvijek ista i glasi ''Napravite nešto i za muške!'' pa smo se ovaj put odlučile nabaviti si jednog ''muškog'' i da on malo nama pokaže kako se spajaju žice jer to je ''muški'' posao.

Moramo priznati da smo i više nego zadovoljne rezultatom; nikad manje potrebnog alata za tutorijal i sve je bilo logično i posljedično posloženo bez previše nedoumica. Dakle, ovaj put bez jednoroga i šljokica, samo zlatni kabel. Da nam se bar prije upalila lampica! 

U ovom tutorijalu ćemo vam pokazati kako jednostavno napraviti vlastitu verziju industrijske zidne lampe koja može biti čisto dekorativna, ali i funkcionalna jer se lako namjesti gdje god želite.

1.

Potreban vam je kabel s prekidačem, grlo, žarulja (mi smo uzeli led žutu), nosač, odvijač, izolir traka, kutni nosač, čavlić, čekić.

IMG_1456

2.

Najjednostavnije će vam biti ako možete nabaviti gotovi kabel na kojem su već prekidač i utikač, a žice, na koje spajate grlo, su tvornički pripremljene za daljnje spajanje.

 

IMG_1464

3.

Ako su vam žice kabela spremne za spajanje, rastavite grlo na dijelove. Morate imati tri dijela, poklopac grla, tijelo i pločicu s klemama.

IMG_1472

4.

Žice provucite kroz poklopac grla te ih provucite kroz kleme i polako pritežite s vijcima. Ne morate se opterećivati koja je žica gdje spojena, zato je ovo toliko super i više nećete kupovati lampe već ćete izrađivati svoje vlastite unikatne lampe.

Žice dobro pritegnite da vam ne bi slučajno kliznule iz klema jer onda lampa, naravno, neće raditi.

Kraj kabela gdje vam se vide žice, možete zalijepiti izolir trakom.

IMG_1493

5.

Kad ste spojili žice, postolje s klemama centrirajte na poklopcu grla i sve zatvorite s tijelom grla. Isprobajte da li je grlo dobro spojeno tako što ćete zavidat žarulju i uključiti u struju.

 

IMG_1500

6.

Zadnji korak je smjestiti žarulju na željeno mjesto. L-nosač jednostavno se montira, a izgleda efektno. Ako imate dugačak kabel, možete ga namotati na nosač ili pustiti da slobodno visi u prostoru.

IMG_1568

 

Galerija svih koraka: