U Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka otvoren je Američki kutak čija je prvenstvena svrha edukacija, kulturna razmjena, poticanje znatiželje i rad s novim stvaralačkim tehnologijama.

American Corner Rijeka dio je svjetske mreže knjižničnih prostora posvećenih američkoj kulturi i načinu života. Gradska knjižnica Rijeka će American Corner razvijati kao živahan kutak s mnoštvom raznolikih aktivnosti, informacija i novih tehnologija koje svi mogu isprobati te prvenstveno kao mjesto za učenje i zabavu. U American Corneru Rijeka bit će dostupan veći broj naslova na engleskom jeziku iz različitih područja kao i suvremene tehnologije poput VR-a (virtualne stvarnosti) uz koju će se razviti edukacijska djelatnost.

Kroz proteklih nekoliko mjeseci u American Corneru Rijeka već se je odvijao cijeli niz zanimljivih aktivnosti - razgovor s Eminom Višnić, direktoricom društva Rijeka 2020. koje vodi projekt Rijeka Europska prijestolnica kulture, druženje s članovima posade broda USS Mount Whitney koji se nalazi na remontu u brodogradilištu Viktor Lenac, kazališna radionica za djecu u suradnji s organizacijom Try Theatre iz Rijeke...

Usluge American Cornera Rijeka dostupne su svim članovima Gradske knjižnice Rijeka, a projekt se razvija uz potporu Veleposlanstva SAD-a iz Zagreba.

Pratite aktivnosti American Cornera Rijeka uz Facebook stranicu i Magazin GKR.