Tijekom ljeta, u srpnju i kolovozu Gradski bibliobus neće obilaziti svoja gradska stajališta, a u rujnu se vraća na redovni režim vožnje prema ove godine novouspostavljenom rasporedu. Naime, od ožujka ove godine u rasporedu stajališta Gradskog bibliobusa došlo je do bitne promjene – već postojećoj skupini vrtića koje je bibliobus obilazio pridruženo je još desetak novih, čime se ta brojka podigla na osamnaest, a broj stajališta i vrijeme stajanja za građanstvo smanjeno je i zadržano u onim dijelovima grada gdje je usluga dobro zaživjela i gdje je odaziv građana opravdava.

No, s ljetnim mjesecima vrtići prelaze na drugačije, godišnjem dobu prilagođene načine rada, građani odlaze na godišnje odmore, pa je shodno tome Gradski bibliobus ljeti svoj raspored stavio u mirovanje, a svoje vozilo u funkciju obilaženja rute Županijskog bibliobusa. Tako će stajališta prema rasporedu Županijskog bibliobusa tijekom srpnja i kolovoza obilaziti šareni Gradski bibliobus, mlađe i okretnije kombi vozilo. Ono već od ožujka ove godine obilazi bibliobusna stajališta matuljske općine (Veli Brgud, Zvoneća, Vele Mune, Brešca, Pasjak, Šapjane, Lipa, Rupa), a ona će, jer su dio županijske rute, ostati na liniji te biti usluživana i tijekom srpnja i kolovoza.

Dok su građanima Rijeke cijelog ljeta otvoreni odjeli i ogranci Gradske knjižnice Rijeka prema ljetnom radnom rasporedu, čitatelji koji koriste usluge bibliobusa izvan Rijeke, diljem naše županije, u Gorskom kotaru, na liburnijskom, vinodolskom i grobničkom području imat će stalni pristup knjizi i u ljetnim mjesecima zahvaljujući bibliobusu. Riječ je o 44 stajališta, 37 naselja i 12 općina i gradova.

Knjižničari Županijskog bibliobusa bit će na raspolaganju tijekom ljeta u radno vrijeme bibliobusa i na broj telefona 098/9832498.

Raspored Županijskog bibliobusa za srpanj i kolovoz:

Obavijest korisnicima Gradskog bibliobusa koji knjige nisu vratili tijekom lipnja i nisu se javili bibliobusu uz molbu za produženje posudbe: u srpnju i kolovozu mogu se vratiti knjige u Ogranak Zamet (prema ljetnom radnom vremenu Ogranka), uz napomenu djelatnicama da vraćate knjige iz fonda Gradskog bibliobusa. Dodatne informacije možete dobiti i na telefon Gradskog bibliobusa 098/9832497.