...komunikacije. Novi alati, a pri tom mislimo naravno na famozne društvene mreže, omogućile su nam da otvorimo potpuno nove dimenzije komunikacije i ostvarimo novi stupanj otvorenosti. 

Neke koristimo kontinuirano i redovito, na nekima samo povremeno eksperimentiramo, a vi nas pronađite i javite se - koliko god možemo trudit ćemo se biti vaš vodič kroz čitateljski život. 

Facebook stranica Gradska knjižnica Rijeka 

Mjesto gdje vam se možemo svidjeti. :) Posljednjih mjeseci s promjenom Facebookovog algoritma sve teže i teže postiže domet kojem se nadamo i kojeg raznolik sadržaj zaslužuje stoga je svaki "lajk" i dijeljenje ogromna pomoć u širenju vijesti o knjigama i kreativnosti.

Facebook stranica Magazin GKR

S obzirom da naš sadržajno bogati Magazin nadmašuje tradicionalna očekivanja od web-a knjižnice, da mnogi njegovi čitatelji nisu iz Rijeke, a i da ne želimo stranicu Gradska knjižnica Rijeka zagušiti sa sadržajem koji nije strogo vezan uz knjižnicu pratite nas i na tom odredištu... 

Facebook stranica Dječji odjel Stribor 

Stribor je odjel s kojim počinje život s našom knjižnicom, a okuplja i malu i vječnu djecu. :) 

Facebook stranica Lab GKR 

Naš noviji kutak usmjeren prema digitalnom iskorištavanju tehnologije. Društveno-mrežni izdanak stranice lab.gkr.hr. 

Twitter

Globalno popularna mreža koja u Hrvatskoj ima malenu, ali dinamičnu zajednicu jedan je od naših favorita upravo za brzu i ležerniju komunikaciju. S obzirom da smo na njoj dogovorili 3D printanje kalupa za kolače možda nam postane i najslađa.

Instagram 

Da slika vrijedi više od tisuću riječi stara je stvar, a upravo je tako na ovom servisu koji nas je sve s odgovarajućim mobitelom pretvorio u fotografske kreativce. Njegova bliskost nam je u porastu... 

Povremeni eksperimenti

Vine

Zgodan servis kojim se stvara kratki loop video. Vrlo nam je simpatičan, ali s obzirom da volimo što kvalitetnije sadržaje nemamo uvijek vremena posvetiti mu se do razine na kojoj bi dobili zadovoljavajuće rezultate. 

Storehouse 

Servis prvenstveno za korisnike Apple uređaja. Osim tog ograničenja na njemu je i doista malo korisnika, ali nam je izrazito lijep i vizualno privlačan.  

LinkedIn 

Mreža za poslovno povezivanje stoga ukoliko vidite knjižnicu kao priliku za provedbu nekog projekta javite nam se. 

Postoje li neke druge društvene mreže koje koristite ili na kojima želite vidjeti knjižnicu? Svakako nam se javite sa savjetima. :)