Nakon provedenog natječajnog postupka Gradsko vijeće prihvatilo je odluku da se Niko Cvjetković, magistar knjižničarstva i profesor hrvatskoga jezika i književnosti, na vrijeme od četiri godine imenuje novim ravnateljem Gradske knjižnice Rijeka. Izabralo ga je Upravno vijeće Gradske knjižnice Rijeka, a o izboru je pozitivno mišljenje dalo i Stručno vijeće Gradske knjižnice Rijeka. Novi ravnatelj će s obavljanjem dužnosti započeti 1. lipnja 2016. godine.

"Cvjetković kroz svoje smjernice te viđenje uloge Gradske knjižnice Rijeka, kao i njenog trenutnog stanja i aktualne problematike, dokazuje svoje stručne i organizacijske kompetencije koje upućuju na to da bi mogao uspješno voditi Gradsku knjižnicu Rijeka“, istaknula Sandra Krpan, predsjednica Upravnog vijeća Gradske knjižnice Rijeka.

Niko Cvjetković u zahvali vijećnicima na potpori rekao je da mu je posebna čast i izazov biti novi ravnatelj knjižnice, ustanove koja je jedan od stupova riječke kulture. Naglasio je da je pred Rijekom period intenziviranja kulturnih djelatnosti u kojem je Gradska knjižnica jedan od aktivnih sudionika te potrebu daljnjeg razvoja adekvatne i kvalitetne usluge za građane.

Niko Cvjetković rođen je 1975. godine u Rijeci. Pohađa poslijediplomski doktorski studij „Društvo znanja i prijenos informacija“, a završio je studij knjižničarstva i studij hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Od 2007. do danas bio je knjižničar u Pomorskoj školi Bakar, a ranije i u Gradskoj knjižnici Rijeka. Bio je novinar i urednik televizijske postaje Ri-TV, a radio je u školi stranih jezika „Oxford“.