Projekt jedinstvene gradske kartice Rijeka City Card ulazi u novu fazu razvoja, pa vam od 1. lipnja 2017. godine prepoznatljive kartice mogu služiti i kao temeljno identifikacijsko sredstvo u svim odjelima i ograncima Gradske knjižnice Rijeka. 

Navedeno znači da ako ste već član Gradske knjižnice Rijeka i korisnik Rijeka City Carda možete zatražiti da vam se potonji aktivira i u svrhu korištenja knjižnice.

Ako niste član Rijeka City Carda, možete nastaviti koristiti postojeću iskaznicu Gradske knjižnice Rijeka.

Učlanjivanje u Gradsku knjižnicu Rijeka obavlja se i dalje prema uobičajenom cjeniku u odjelima i ograncima Knjižnice - Središnjim odjelima Palača Modello i Filodrammatica, Narodnoj čitaonici, Dječjem odjelu Stribor, ograncima Turnić, Zamet, Drenova, Trsat, Knjižnici Čavle… Godišnja članarina kojom se mogu koristiti svi odjeli i ogranci Gradske knjižnice Rijeka je simboličnih 50 kuna.

Rijeka City Card do sada se mogla koristiti u javnom gradskom prijevozu i na gradskim parkiralištima. Izrađeno preko 70 000 RCC kartica. Sve kartice su beskontaktne kartice. Kartica se može izraditi na središnjem prodajnom mjestu na Jelačićevom trgu.

DSCN7237