U skladu s ciljem redovitog educiranja aplicirali smo na natječaj za besplatnu edukaciju menadžera u kulturnom sektoru u sklopu međunarodnog suradničkog projekta Ministarstva kulture RH i DeVos Instituta iz Washingtona te smo izabrani među 15 hrvatskih institucija i 5 udruga koje će sudjelovati u dvogodišnjoj intedisciplinarnoj edukaciji. Edukaciji će s naše strane pristupiti Gorana Tuškan Mihočić, Verena Tibljaš, Alica Kolarić, Andreja Silić Švonja i Kristian Benić.
Edukacijski ciklus obuhvaća četiri tematske cjeline - planiranje i uspjeh u umjetnosti, prikupljanje novčanih sredstava, strateško planiranje, upravljanje.
U sklopu grupnih seminara obrađivati će se četiri osnovna područja: pronalaženje donatora, agresivni marketing - kako privući publiku, stvaranje održivog poslovanja i zadržavanje donatora, kreiranje pozitivnog kruga tzv. „obitelji“ u kojoj sudjeluju donatori, sponzori, poklonici, volonteri i članovi, financiranje - stvaranje „novčanog toka“ neophodnog za funkcioniranje umjetničkih organizacija.

Uz grupne seminare nastavni ciklus obuhvaća i on-line radne grupe te individualne konzultacije. Troškove edukacije u potpunosti financira Ministarstvo kulture RH.

Prvi seminar održat će se 4. listopada 2013. godine u prostorima Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu i vodit će ga Michael Keiser, osnivač DeVos Instituta za kulturni menadžment. DeVos institut za kulturni menadžment, djeluje u sklopu Centra za izvedbene umjetnosti J. F. Kennedy, vodeći je institut u svijetu za profesionalno usavršavanje menadžera u kulturi i jednako brine o uspješnom poslovanju institucija, kao i kvaliteti njihovih programa. Vrijednost ovog Instituta najviše dolazi do izražaja u potpori kulturnim institucijama koje u kriznim situacijama uz sve manje sredstava moraju uspješno poslovati i zadržati visoku razinu kvalitete programa.