U suradnji s Centrom za stalno stručno usavršavanje  održat će se predavanje i radionica Nove tehnologije u radu s djecom i mladima.

Namijenjeno: knjižničarima osnovnoškolskih knjižnica Primorsko-goranske županije

Mjesto održavanja: Osnovna škola "Nikola Tesla" (informatička učionica), Trg Ivana Klobučarića 1

Datum i vrijeme održavanja: četvrtak, 27. listopada 2016., 9.30 - 13.30 sati

Predavačice: mr. sc. Alka Stropnik, viša knjižničarka

                       Ana Sudarević, prof., dipl. knjižničarka

Sadržaj: Poučavanje informacijskoj i informatičkoj pismenosti, kreativno izražavanje, promicanje i poticanje čitanja te korelacija aktivnosti s nastavnim sadržajem. Polaznicima će biti ponuđen niz primjera i ideja aktivnosti u nastavi, kao i mogućnosti suradnje s učiteljima i predmetnim nastavnicima. Osnovni je cilj radionice stjecanje spoznaja i vještina u radu s djecom i mladima te suradnja s učiteljima. Upotreba računala PowerPointa i raznih usluga weba 2.0 (primjerice Storybird, Glogster, Animoto, Kubbu i dr.) pri planiranju i realizaciji radionica i satova knjižničara. Odabir i organizacija sadržaja mrežnih stranica za djecu i mlade (kvalitetnih mrežnih izvora i e-materijala).

Ishodi učenja: Polaznici će predavanjem i vježbama usvojiti znanja o načinima poučavanja informacijske i informatičke pismenosti kojima se knjižničari mogu koristiti za sudjelovanje u obrazovnom procesu.

Obavezna prethodna prijava sudjelovanja do utorka, 25. listopada na e-mail: ljiljana.crnjar@gkri.hr.

Za knjižničare srednjih škola i narodnih knjižnica ista radionica održat će se  u četvrtak, 1. prosinca 2016., 9.30 - 13.30 sati u Sveučilišnoj knjižnici Rijeka.

Obavezna prethodna prijava sudjelovanja do utorka, 29. studenog na e-mail: ljiljana.crnjar@gkri.hr.