U suorganizaciji Županijske matične službe Gradske knjižnice Rijeka i Razvojno-matične službe Sveučilišne knjižnice Rijeka suradnji s Centrom za stalno stručno usavršavanje  održat će se predavanje i radionica Elektroničko nakladništvo s posebnim naglaskom na e- knjigu.

Mjesto održavanja: Sveučilišna knjižnica Rijeka, Dolac 1 (Izložba glagoljice)

Datum i vrijeme održavanja: četvrtak, 26. studenog 2015., 10.00 - 15.00

Radionicu vode: prof. dr. sc. Daniela Živković; Veljko Kukulj, elektronički nakladnik

Sadržaj: Predavanje: Temeljni standardi u e- nakladništvu, poslovni procesi i strukture, tržišni modeli i autorskopravni okviri za nakladnike i knjižničare. Definicija e-knjige, njezine prednosti i nedostaci, uloga u poslovanju nakladnika, knjižara i knjižnica. E-knjiga u nabavnoj politici knjižnica, edukacija korisnika za e-knjigu, e-udžbenik u knjižnici, knjižnice kao nakladnici. Razvoj politike za e-knjigu. Radionica: prikaz nastanka elektroničke publikacije i utvrđivanje uvjeta njezina korištenja licenciranjem.

Namjena: namjenjeno pojedincima i ustanovama, uključivši knjižnice, koje namjeravaju određeni sadržaj objaviti elektronički, kao i knjižnicama koje u svoj fond uključuju e-knjige i daju ih na korištenje.

Ishodi učenja: Po završetku tečaja od polaznika se očekuje da u skladu s ponuđenim standardima i zakonskim propisima zna odabrati najprikladniji format i uvjete korištenja za sadržaj koji želi objaviti ili nabaviti.

Obavezna prijava sudjelovanja do utorka, 24. studenog na e-mail: ljiljana.crnjar@gkri.hr