U suradnji s Centrom za stalno stručno usavršavanje  održat će se radionica Poticanje čitanja među djecom i mladeži u digitalnom okruženju.

Namijenjeno: knjižničarima narodnih i školskih knjižnica Primorsko-goranske županije

Mjesto održavanja: Sveučilišna knjižnica Rijeka, Dolac 1

Datum i vrijeme održavanja: ponedjeljak, 3. travnja 2017.

                                                9.00 - 13.00 sati (za knjižničare osnovnih škola)

                                                14.00-18.00 sati (za knjižničare narodnih i srednjoškolskih knjižnica)

Predavačice: Alica Kolarić, prof., dipl. knjižničarka, Gradska knjižnica Rijeka, Vjeruška Štivić, dipl. knjižničarka, Narodna knjižnica „P. Preradović“ Bjelovar, Žozefina Žentil-Barić, dipl. knjižničarka, Gradska knjižnica Zadar 

Sadržaj: Radionica predstavlja blog kao koristan alat za poticanje čitanja i njegovanje rasprave o tekstu u digitalnom okruženju, osobito u radu s djecom i mladima. Bavit će se zakonitostima i etičkim pitanjima komunikacije s djecom i mladima putem interneta te prednostima i nedostacima besplatnih blog-platformi. Predstavit će se djelovanje dječjeg čitateljskog bloga “Tragači” te niz drugih hrvatskih i inozemnih primjera korištenja bloga za pružanje informacija o knjigama. Polaznici će imati priliku iskusiti kreiranje sadržaja na temu knjiga i čitanja na WordPress blog platformi.
Ishodi učenja: Očekuje se da će polaznici usvojiti osnovna znanja o načinima i mogućnostima poticanja čitanja kod djece i mladih u digitalnom okruženju, a posebno pomoću blog alata. Polaznici će uvidjeti značaj rasprave o tekstu putem interneta te intenzivirati online komunikaciju s mladim korisnicima. 

Obavezna prethodna prijava sudjelovanja do petka, 31. ožujka na e-mail: ljiljana.crnjar@gkri.hr.