Zatvori

Naš svijet...

Gradska knjižnica Rijeka s mrežom odjela i ogranaka diljem Rijeke jedna je od temeljnih gradskih kulturnih institucija te izvorište učenja, kvalitetnog slobodnog vremena i inspiracije.

I virtualni prozor u svijet Gradske knjižnice Rijeka je sadržajan, društven, mobilan, inspirativan, kreativan... Posebno skrenite pažnju na naš Magazin i Lab te sve mogućnosti našeg online kataloga. 

Čitamo se na internetu, ali vidimo u knjižnici!

Korištenje knjižnice

Jednostavnost je temeljna karakteristika korištenja usluga Gradske knjižnice Rijeka. Ne bi li što kvalitetnije ostvarila svoju misiju Gradska knjižnica Rijeka nudi niz usluga čije ostvarivanje omogućava stručno i pristupačno osoblje. Život uz čitanje, knjigu i knjižnicu počinje učlanjivanjem po iznimno pristupačnoj cijeni, čime se otvaraju vrata avanture, sanjanja, zabave i znanja. Knjižnica je dio Rijeka City Card sustava. Praćenje posudbi knjiga i produživanje trajanja posudbe moguće je ostvariti online uz Moj GKR.

Naši programi

Knjižnica nije javni servis koji samo pruža knjige na posudbu već mjesto punokrvnog života. Pod njenim okriljem djeluju čitateljski klubovi za sve generacije, kreativne i edukativne radionice, a redovito se organiziraju predstavljanja knjiga, predavanja, okrugli stolovi... Posebna pažnja posvećuje se radu s djecom jer se samo tako može osigurati kvalitetnija budućnost.

Posebni projekti knjižnice su participiranje u svjetskoj mreži American Cornera koji je u Rijeci svoje mjesto pronašao u Ogranku Trsat i Poslovni kutak u Središnjem odjelu. 

Gradska knjižnica Rijeka dio je projekta Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture kroz razvoj programskog pravca Ciglena kuća/Brickhouse i vodi razvoj medija za djecu i roditelje Brickzine.

                   

Lokacije

Gradska knjižnica Rijeka prostorno je razgranata institucija čijim se uslugama možete koristiti na više lokacija.

Središnji odjel djeluje na lokacijama u centru grada na ili izrazito blizu Korza - Filodrammatica (književnost) i Palača Modello (publicistika, znanost) s najvećim fondom knjiga i periodikom, Dječji odjel Stribor podržava sadržaje i usluge za djecu i mlađe korisnike, Narodna čitaonica nudi svijet novina i časopisa, a kroz mrežu ogranaka u riječkim naseljima Drenova, Trsat, Turnić, Zamet te mobilni Gradski bibliobus usluge su dostupne i u samim gradskim naseljima. 

Županijski bibliobus pak donosi knjigu u ona mjesta Primorsko-goranske županije gdje mahom ne postoje narodne knjižnice. 

FAQ

Često postavljena pitanja