Zatvori

Usluge

Posuđivanje knjiga

Za vas smo pripremili gotovo 150.000 knjiga – najkompletniju ponudu stručne i stručno popularne literature kao i stručne knjige na stranim jezicima.

Izdvojene zbirke

U Središnjem odjelu izdvojeno je nekoliko zbirki knjiga o kojima se posebno skrbi te ih nije moguće posuditi. Radi se o zbirkama vrijednih i starih knjiga Rara i Akademije, zbirci priručne literature pod nazivom Referentna zbirka, Zavičajnoj zbirci i zbirci knjižničarske literature pod nazivom Bibliotečna zbirka.

Informacijska služba 

Knjižničari Središnjeg odjela vrsni su informatori koji će vam pomoći pronaći literaturu za vaše zadaće, seminare ili završne radove. Naše su sposobnosti prepoznate u knjižničarskoj stručnoj zajednici te smo važan dio zajednice knjižničara informatora uključenih u projekt Pitajte knjižničare.

Međuknjižnična posudba

Ukoliko riječke knjižnice u svom fondu nemaju naslov koji vam je potreban za obrazovanje, usavršavanje, znanstveni ili stručni rad, zatražite u Središnjem odjelu da vam ga pribavimo međuknjižničnom posudbom. Knjigom pribavljenom ovim putem možete se koristiti u čitaoničkim prostorima Odjela, a usluga se naplaćuje prema cjeniku te prema stvarnim troškovima (cijena koju Knjižnica plaća drugoj knjižnici i poštarina).

Čitaonica

U čitaoničkim prostorima Središnjeg odjela moguće je pisati zadaću, seminarske radove, učiti, istraživati. Na raspolaganju vam je građa Gradske knjižnice Rijeka, a možete se služiti vlastitim prijenosnim računalom. 

Poslovni i Zeleni kutak

U odjelu su i dva posebna kutka tematskog profila, jedan usmjeren na održivi, a drugi na poslovni razvoj. Osim redovitih programa karakterizira ih bogata ponuda svježih naslova, u dobrom djelu na engleskom jeziku.