Akcija kojom smo u posljednjem tromjesečju 2005. godine ujedinili Riječane u zajedničkoj potrazi omiljene ikad pročitane knjige. S ciljem senzibiliziranja javnosti za knjigu i čitanje, uključili smo razne partnere koji su pridonijeli uspješnijem i masovnijem provođenju akcije. Knjižare Nova i VBZ, antikvarijat Mali neboder, Grad Rijeka te Narodna čitaonica i ostali odjeli i ogranci Gradske knjižnice Rijeka udomili su glasačke kutije za izravno glasanje.

Glasati se moglo i e-mailom, kao i izravnim tjednim uključenjima u radio emisije Radio Rijeke i Radio SVID-a. Na web-stranicama www.kulturaplus.com i projekta ČitAjmo, Rijeko! bilo je omogućeno online glasanje. Titulu omiljenog naslova ponio je Exuperyev Mali princ, pretekavši svoje suigrače šarmom jednostavnosti i poetikom izraza. Slijedili su ga, brojem glasova: Gospodar prstenova, Ime ruže, Sto godina samoće i Na rubu pameti. U akciji je sudjelovalo otprilike 3200 građana. Glasale su i cijele obitelji.

Akcija je zaokružena završnom večeri u čast najdražoj knjizi Riječana u Narodnoj čitaonici, gdje su se u ugodnom razgovoru o čitanju okupili domaćini i gosti - književnica Julijana Matanović, kulturolog Aljoša Pužar, glazbenik Damir Urban, glumac Ranko Lipovšćak, SLAM-ovci Prometne i Metalne škole, partneri Gradske knjižnice Rijeka te svi građani Rijeke zainteresirani za razgovor o knjizi i čitanju. Na završnoj večeri dodijeljene su i nagrade najsretnijim glasačima.