O digitalizaciji javne uprave jako su puno priča, ali i radi. Svi smo vjerojatno čuli za sustav e-Građani, a neki ga već i koristimo. Opcije su različite i kroz sustav e-građani mogu se dobiti: e-Domovnica, e-Rodni list, e-Izvadak iz MR, e-Vjenčani list, e-Potvrda o životnom partnerstvu, elektronički zapis o radno-pravnom statusu (e-radna knjižica), e-zapis o statusu studenta, e-prijava boravišta hrv. državljana, e-potvrda o stažu i plaći, realizirani recepti, uvjerenje da se ne vodi kazneni postupak... 

Ipak, ponekad se u tako kompleksnom sustavu teško snaći ili jednostavno nismo svjesni svih korisnih mogućnosti, pa zato Poslovni kutak Gradske knjižnice Rijeka (Središnji odjel Palača Modello) u siječnju 2019. godine točnije u utorak 15.1., 22.1. i 29.1., a u veljači 12. i 26.2.  u 18 sati organizira ciklus radionica posvećenih najboljem iskorištavanju svih mogućnosti. 

Sudjelovanje na radionici je slobodno, a potrebno se unaprijed prijaviti za pultom u Središnjem odjelu Palača Modello ili na mail poslovni.kutak@gkri.hr.