Kvalitetna suradnja u kulturi moguća je isključivo u suradnji obrazovnog i kulturnog sektora. U svrhu povezivanja s obrazovnim institucijama Dječja kuća provodi stručno- edukativne aktivnosti namijenjene organiziranim grupama iz dječjih vrtića i osnovnih škola.

Dječju kuću vode Gradska knjižnica Rijeka, Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka I Muzej moderne i suvremene umjetnosti.

Jedan od ciljeve Dječje kuće je razvijati kontinuiranu i kvalitetnu kulturnu ponudu za djecu. Kvalitetna suradnja u kulturi moguća je isključivo u suradnji obrazovnog i kulturnog sektora. U svrhu povezivanja s obrazovnim institucijama Dječja kuća provodi stručno- edukativne aktivnosti namijenjene organiziranim grupama iz dječjih vrtića i osnovnih škola.Stručno- edukativne aktivnosti podrazumijevaju:

stručno – edukativno vodstvo Dječjom kućom

stručno – edukativni program

STRUČNO- EDUKATIVNO VODSTVO DJEČJOM KUĆOM

Trajanje: 1h

Minimalan broj osoba: 15

Maksimalan broj osoba: 30

Cijena: 10 kuna /1,33 EUR/ osoba

Stručno- edukativno vodstvo Dječjom kućom uključuje predavanje o povijesti, arhitekturi i budućnosti art kvarta Benčić prilagođenog različitim uzrastima te obilazak Kuće od vrha do dna tj. od kontejnera do dnevnog boravka uz pokoju kratku, ali zabavnu igru.

STRUČNO – EDUKATIVNI PROGRAM

Trajanje: cca 1.30h (ovisi o uzrastu, ali i o trajanju kinoprojekcije u slučaju odabira Kino bloka)

Minimalan broj osoba: 10

Maksimalan broj osoba: 60

Cijena: 20 kuna/ 2,65 EUR /osoba + cijena kinoprojekcije u slučaju odabira naplatnog programa Kino bloka

Stručno edukativni program nudi različite aktivnosti-blokove. Svaka grupa slaže svoj program poput kockica, u skladu sa svojim interesima i potrebama, odabirom 3 bloka. Neki blokovi predviđeni su za veći broj sudionika (Art kvart story blok i Kino blok primaju maksimalno 75 sudionika), dok su ostali blokovi predviđeni do maksimalno 30 sudionika (u slučaju većeg broja, sudionici se dijele u manje grupe te se po završetku jednog bloka, izmjenjuj).

Art kvart story blok

trajanje: vrtići 15 min, 1.- 4.r. OŠ 20 min, 5.- 8.r. OŠ 30 min

Art kvart story edukativni je blok u kojem se, kroz prezentaciju prilagođenu uzrastu, sudionike upoznaje s pričom o kvartu Benčić. Sudionici će imati priliku čuti zanimljivosti iz povijesti Rijeke, o njezinim tvornicama, kao i o transformaciji koju kvart prolazi- od industrijskog kvarta u kvart kulture.

Kreativni blok

trajanje: vrtići 25 min, 1.- 4.r. OŠ 30 min, 5.- 8.r. 30 min

Kreativni blok čine kreativno- likovne aktivnosti koje uključuju kreativnu igru s različitim likovnim tehnikama, izražavanje svojih doživljaja kroz umjetničko stvaralaštvo, kao i istraživanje svojih stavova prema umjetnosti i kulturi općenito. Aktivnosti i zadaci prilagođeni su različitim uzrastima:

Fotke iz Art kvarta, svi uzrasti

Baltazarov stroj, predškolski uzrast

Toy Lab, niži razredi osnovne škole

Portretiranje, viši razredi osnovne škole

Razigrani blok

trajanje: vrtići 25 min, 1.- 4.r. OŠ 30 min, 5.- 8.r. 30 min

Igre za poticanje kreativnosti, energizeri, suradničke igre, igre rješavanja problema, dramske igre…sve to čini razigrani blok. Za predškolski uzrast preporuka je slobodna igra u Dnevnom boravku i/ili na otvorenom ispred Dječje kuće.

Stribor blok

trajanje: vrtići 25 min, 1.- 4.r. OŠ 30 min, 5.- 8.r. 30 min

Dječja knjižnica Stribor skriva se iza Stribor bloka koji podrazumijeva različite zabavne i edukativne aktivnosti prilagođene različitim uzrastima- od pričaonica, pitalica, kvizova do pričo kocki i stvaranja priča. Cilj svake aktivnosti je potaknuti interes prema bogatom i maštovitom svijetu slikovnica i dječjih knjiga.

Kino blok

trajanje: ovisi o trajanju filmskog naslova

Kino blok uključuje kinoprojekcije iz programa Škola u kinu, kao i projekcije redovne distribucije za djecu i mlade. Projekcije se odvijaju u kinodvorani Art-kina u Dječjoj kući. Za ugovaranje Kino bloka potrebno je kontaktirati s Art-kinom (edukacija@art-kino.hr; 091 4567 036). Više o edukativnim programima namijenjenim vrtićima i školama kao i o komercijalnim projekcijama iz programa Art-kina možete saznati na https://www.art-kino.org/hr/.

Program Škole u kinu za školsku godinu 2023/2024. dostupan je na poveznici ovdje.

Pretplati se!

Prijavite se za primanje "newslettera" Gradske knjižnice Rijeka i saznajte na vrijeme što se događa u našim odjelima i ograncima diljem grada, što se čita, komentira i preporučuje u Magazinu te koje nam se ideje vrte po glavi... I zapamtite - čitamo se na internetu, ali vidimo u knjižnici. :)

Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena neovlaštenim trećim osobama i koristi se isključivo u svrhu informiranja. 


Suglasan sam s obradom mojeg e-maila kao osobnog podatka za svrhu primanja newslettera Gradske knjižnice Rijeka. Pročitajte obavijest o obradi osobnih podataka ovdje.