Kreativna igra sa zvukom jedan je od najvažnijih aspekata čovjekovog postojanja. Kao točka pristupa u Gradskoj knjižnici Rijeka pružamo mogućnost glazbenog stvaralaštva.

U sklopu Odjela za mlade udobno se smjestio i glazbeni odjel, prikladno nazvan Zvučnik, u kojemu se skrivaju Slušaonica i Soba decibela (čitaj: glazbeni studio).

Slušaonica

U slušaonici, kao što joj i samo ime kaže, možeš se zavaliti na kauč ili u fotelju te sam ili s ekipom uživati u glazbi. 

Tu ćeš naći more različitih CD-a, ali i LP ploča za retro, a opet jako cool gramofon. Ako ti se ne sviđa naš izbor, uvijek možeš donijeti i svoj CD ili ploču, a tu je i bluetooth pa se uvijek možeš spojiti i mobitelom. ;)

Glazbena soba

Ako sviraš ili želiš naučiti svirati, dio si benda ili ga tek pokušavaš oformiti i tražiš mjesto za probe, sada to možeš, ni manje ni više, nego u Knjižnici!

Na Odjelu za mlade smjestila se naša Glazbena soba koju volimo zvati sobom decibela, a koja ima sve što ti je potrebno da se upustiš u glazbene vode (A možda jednog dana i postaneš zvijezda, tko zna!?). 

Ovdje ćeš naći:

  • bas gitaru
  • dvije električne gitare
  • električne bubnjeve
  • klavijature
  • mikrofone

Sve što trebaš je imati između 15 i 30 godina i biti član Gradske knjižnice Rijeka - osim toga, sve je besplatno i spremno za sviranje! 

Za rezervaciju Glazbene sobe, javi nam se na e-mail adresu: rasadnik@gkri.hr

 

Tekstovi koji sviraju

Čitaj Magazin
/
Recenzije

The Great British Dream Factory: kako su glazba i knjige zamijenili zvuk metalne preše i visoke dimnjake

Zašto u nekim zemljama nastaje zabava za čitav svijet, a u drugima motori? Knjige Dominica Sandbrooka nisu na policama u hrvatskim knjižnicama, ali mogle bi pomoći u razumijevanju fascinantne zemlje.
/
Recenzije

"Sve o glazbi" Davida Byrnea: prigodan i nužan naslov pri istraživanju nebrojenih glazbenih svjetova

Intrigantna knjiga o glazbi koju je napisao frontman novovalne grupe Talking Heads.
/
Recenzije

"Svijet jazza: od Adorna do Johna Zorna": 700 impresivnih stranica ljubavi prema glazbi

Mjesta za očajavanje i bilo kakve lamentacije nema. Čitatelji će nesumnjivo uživati u ovoj bogatoj zbirci tekstova na kojoj se nije štedjelo.

Pretplati se!

Prijavite se za primanje "newslettera" Gradske knjižnice Rijeka i saznajte na vrijeme što se događa u našim odjelima i ograncima diljem grada, što se čita, komentira i preporučuje u Magazinu te koje nam se ideje vrte po glavi... I zapamtite - čitamo se na internetu, ali vidimo u knjižnici. :)

Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena neovlaštenim trećim osobama i koristi se isključivo u svrhu informiranja. 


Suglasan sam s obradom mojeg e-maila kao osobnog podatka za svrhu primanja newslettera Gradske knjižnice Rijeka. Pročitajte obavijest o obradi osobnih podataka ovdje.