Rad kroz projekte jedan je od najvažnijih oblika razvoja Gradske knjižnice Rijeka. Kroz godine kreirali smo projekte različite složenosti i načina financiranja: Erasmus+, Bosch Foundation, EIFL, Hrvatsko-švicarski program suradnje te spojili i susreli sa suradnicima i prijateljima sa svih strana svijeta. 

Zašto smo sudjelovali u Erasmus+ projektima i zašto je to super priča za narodne knjižnice?

Erasmus+ projekti pružaju platformu za međunarodnu suradnju i povezivanje. Knjižnice se mogu povezati s drugim knjižnicama, institucijama i udrugama iz različitih europskih zemalja radi razmjene ideja, informacija i dijeljanja dobrih praksi. Ovakve suradnje mogu biti dio novih, inovativnih knjižničarskih usluga i programa.

Sudjelovanje u Erasmus+ projektima pruža djelatnicima mogućnost stručnog razvoja. To može uključivati ​​treninge, radionice i razmjene s kolegama iz drugih zemalja. Na taj način knjižničari mogu unaprijediti svoje vještine i znanja. Unaprijeđivanje znanja stranih jezika također je važno spomenuti.

Knjižnice imaju ključnu ulogu u razvoju zajednice. Erasmus+ projekti mogu pružiti knjižnicama prilike za uključivanje u svoje lokalne zajednice i promicanje obrazovanja, kulturne svijesti i socijalne uključenosti putem inovativnih projekata.

Erasmus+ projekti često podrazumijevaju i financijsku podršku, što može biti vrijedno za knjižnice s ograničenim budžetima. Sredstva se mogu koristiti za implementaciju novih usluga i programa, obuku osoblja i/ili unaprjeđenje knjižničkih usluga.

Kontakt: programi@gkri.hr

Projektni dnevnici

/
Projektni dnevnici

Uspješno smo priveli kraju još jedan Erasmus+ projekt - Treća dob čitanja!

/
Projektni dnevnici

Rezultati projekta Tech.Library

Gradska knjižnica Rijeka predstavlja rezultate Erasmus+ projekta "TECH.LIBRARY - Poboljšanje usluga narodne knjižnice za slabovidne korisnike kroz ICT alate i obuku".
/
Projektni dnevnici

Sastanak projekta Treća dob čitanja u Pragu

/
Projektni dnevnici

Edukacija za knjižničare i nastavnike projekta Treća dob čitanja u Italiji

/
Projektni dnevnici

Predstavljanje rezultata projekta Family Business Library u Rijeci

U prostorima Dječje kuće i Narodne čitaonice 26. i 27. svibnja Gradska knjižnica Rijeka predstavila je završni rad projekta Family Business Library kolegama knjižničarima te svim zainteresiranima za pokretanje novih poslovnih ideja.
/
Projektni dnevnici

Završni sastanak projekta ECALL u Skoplju

Završni sastanak projekta ECALL u organizaciji Dominium cultural huba održan je u Skoplju u Sjevernoj Makedoniji, od 2. do 4. svibnja 2022. Cilj ovog sastanka bio je prezentirati i analizirati sve što je učinjeno tijekom dvije godine provedbe cjelokupnog p...

Pretplati se!

Prijavite se za primanje "newslettera" Gradske knjižnice Rijeka i saznajte na vrijeme što se događa u našim odjelima i ograncima diljem grada, što se čita, komentira i preporučuje u Magazinu te koje nam se ideje vrte po glavi... I zapamtite - čitamo se na internetu, ali vidimo u knjižnici. :)

Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena neovlaštenim trećim osobama i koristi se isključivo u svrhu informiranja.


Suglasan sam s obradom mojeg e-maila kao osobnog podatka za svrhu primanja newslettera Gradske knjižnice Rijeka. Pročitajte obavijest o obradi osobnih podataka ovdje.